Γράψτε ένα σχόλιο

Κατα των εικόνων των τεσσάρων συλληφθέντων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης

20130203-210405.jpg

Όχι μονο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα και ο βουλευτής του Πασοκ Κώστας Τριανταφυλλος, αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης, ειναι κατηγορηματικά αντίθετος με τις εικόνες που όλοι μας είδαμε στους τέσσερις συλληφθέντες να μονοπωλούν την ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου και εχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο βουλευτής του πασοκ έγραψε στο tweeter του πριν λιγο: @ktriantafyllos: Η δημοκρατία δεν έχει σκοτεινά κουτιά.Και τα απεχθή εγκλήματα τιμωρούνται βάσει νόμου.Απαιτούνται εξηγήσεις για τις σοκαριστικές φώτογραφίες

Αντίδραση και απο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσίευση των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη από την αστυνομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών και κάνει λόγο για «εμφανή σημάδια άγριας κακοποίησης» των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι «οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την ελληνική πολιτεία».

«Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο».

«Ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της ΕΛΑΣ»

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι όποιος έχει στοιχεία για βασανισμούς συλληφθέντων να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «αφορισμούς και ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της ΕΛ.ΑΣ.» που «είναι εξωφρενικοί και επικίνδυνοι», την ώρα που «η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους -ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται- όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Οι οποίοι τρομοκράτες, σημειωτέον, έφεραν βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη.

Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι.

Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού.

Και προκαλεί πραγματικά τεράστια εντύπωση ότι το μόνο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει για τις συλλήψεις τρομοκρατών και ληστών στον Βελβενδό Κοζάνης, ύστερα από τριήμερη σιωπή, ήταν να καταγγείλει την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της!»

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,015 other followers

Powered by WordPress.com