Γράψτε ένα σχόλιο

Η Μ. Κοππά για τις φωτογραφίες των τεσσάρων κακοποιημένων συλληφθέντων

20130205-175005.jpg

Με δήλωση της η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά καταδικάζει τις φωτογραφίες των τεσσάρων κακοποιημένων συλληφθέντων και επισημαίνει :
“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών η Ελληνική Αστυνομία παρέδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, αν και προϊόν επεξεργασίας, δεν μπόρεσε να καλύψει μώλωπες, εκχυμώσεις και παραμορφώσεις στα πρόσωπά τους που δύσκολα προέρχονται από μια και μόνη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέρριψε προκαταβολικά κάθε κατηγορία περί βασανισμού, ζητώντας από οιονδήποτε ισχυρίζεται κακομεταχείριση να προσκομίσει στοιχεία. Ο ίδιος ο Υπουργός κ. Δένδιας δεν καταδίκασε την κακομεταχείριση, προκειμένου να μην εμφανιστεί «προκατειλημμένος», όπως δήλωσε.
Διασώζοντας την έννομη τάξη και το Κράτος δικαίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε βασανισμός εκ μέρους των αστυνομικών αρχών.
Καταδικάζοντας με απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατία, θεωρώντας όμως παράλληλα ότι η βία γεννά πάντα βία και ότι ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων και του Κράτους δικαίου είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για κάθε ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία, περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα.
Εν κατακλείδι, είναι θλιβερό ότι ένα γεγονός, όπως η σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας, που θα έπρεπε να αποτελεί θρίαμβο του Κράτους Δικαίου, εκφυλίστηκε σε μια συζήτηση για το είδος της βίας που είναι πολιτικά αποδεκτή”.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,039 other followers

Powered by WordPress.com