Γράψτε ένα σχόλιο

Ο γιος μας ειναι αναρχικός οπως όλη η οικογενεία μας λέει ο πατέρας του Μπουρζούκου όχι όμως τρομοκράτης

20130205-094758.jpg

Το πόσο καλό παιδί ήταν ο γιος του Ανδρέας-Δημήτρης εξηγεί ο πατέρας του Γιάννης Μπουρζούκος, συνταξιούχος αγιογράφος και περιγράφει την ιδεολογική τοποθέτηση ολόκληρης της οικογένειας.

Ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, ο οποίος συνελήφθη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1989 στο Χολαργό Αττικής και ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης.

Ο πατέρας του Γιάννης Μπουρζούκος είναι συνταξιούχος αγιογράφος και περιγράφει τον γιό του ως ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Έθνος»:

«Οποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταϊσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Εκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία».

Για την ιδεολογία του, χωρίς περιστροφές, ο πατέρας του λέει:

«Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Εγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει».

Και προσθέτει: «Παρότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλα. Οταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιοι. Αν έχεις μια ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε».
Πηγή: Newpost

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,031 other followers

Powered by WordPress.com