Γράψτε ένα σχόλιο

Έβαλαν τον Στουρνάρα να πατήσει φρένο στο φόρο ακίνητης περιουσίας

20130206-222847.jpg

Κλειστά χαρτιά εξακολουθεί να κρατά η κυβέρνηση για το νέο καθεστώς στη φορολόγηση ακινήτων, καθώς όπως προέκυψε από τις δηλώσεις τόσο του Γ. Στουρνάρα, όσο και των Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη και ξεκαθάρισε ότι η φορολογία ακινήτων συζητήθηκε μόνο «σε γενικές γραμμές», καθώς «δεν είναι κάτι που βιάζει».
Θέλησε μάλιστα να βάλει για μία ακόμη φορά «φρένο» στα διακινούμενα σενάρια, επαναλαμβάνοντας ότι ισχύει η γενική δήλωση που έχει ήδη κάνει πως «ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος επισήμανε με τη σειρά του ότι «δεν υπάρχει κάτι επείγον» σχετικά με τη φορολογία ακινήτων.
Έχουμε την άνεση να επεξεργαστούμε ένα σωστό σχέδιο, σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να προκύψει ένας «ελαφρύτερος και καλύτερος» φόρος από την υφισταμενο. «Δεν πρέπει να δίνει κανείς βάση στα πολλά και διάφορα σενάρια, γιατί πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα πολύ προσεγμένο, πολλών παραμέτρων, ώστε να είμαστε δίκαιοι, να πληρώνουν πολλοί όσο γίνεται λιγότερα με αναλογικό τρόπο», πρόσθεσε.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ακόμη πως η επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα αφιερωθεί στις ευπαθείς ομάδες, στους ανάπηρους, στους μακροχρόνια άνεργους, στην ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, στη δυνατότητα να τεθούν σε εφαρμογή προγράμματα μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτεπιστασία με κοινωφελή εργασία, μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων του κοινωνικού ταμείου και των πόρων του ΕΣΠΑ.
«Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, αλλά να είστε βέβαιοι ότι η τελική ρύθμιση θα είναι εκείνη, η οποία εν τέλει θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες αναφορικά με τα ακίνητα», δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Ανέφερε επίσης πως υπήρξε συγκεκριμενη διεκδίκηση από την πλευρά του να προωθηθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για τους άνεργους νέους.
Στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τέλος τους τρεις πολιτικούς αρχηγους για τις εξελίξεις στην πραγματική οικονομία, την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, το Eurogroup της Δευτέρας και το Ecofin της Τρίτης.
Το ζήτημα του νέου φόρου ακινήτων εξακολουθεί πάντως να προκαλεί αντιδράσεις βουλευτών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και των ιδιοκτητών ακινήτων. Σε σχόλιό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ανοιχτά τις επιφυλάξεις του για τις διαφαινόμενες αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, σημείωσε: «Πάγωσε η ρύθμιση για τα ακίνητα. Τουλάχιστον αποφύγαμε τα χειρότερα… Το υπουργείο έχει τώρα χρόνο να επεξεργαστεί μια δίκαιη πρόταση».

Ναυτεμπορική

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,060 other followers

Powered by WordPress.com