Γράψτε ένα σχόλιο

Επέμβαση της αστυνομίας τα ξημερώματα στο λιμάνι επιστράτευση απεργών

20130206-073855.jpg

Σε ισχύ τέθηκε η επιστράτευση των ναυτεργατών τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τα πλοία φορτώνουν χωρίς προβλήματα στην προβλήτα Ε1 του λιμανιού του Πειραιά. Από το λιμάνι αναχώρησε το Blue Star Νάξος και αναμένεται η αναχώρηση τριών ακόμη πλοίων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ και των λιμενικών που είχαν παραταχθεί στο λιμάνι αποσύρθηκαν στις 06:30. Συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου σε ένδειξη συμπαράστασης στους ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:00.

Αναλυτικότερα, στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στα λιμάνια, μετά την απόφαση για την πολιτική κινητοποίηση τους από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η ΠΝΟ απάντησε στην επιστράτευση με νέα απόφαση να συνεχίσει την απεργία κανονικά στην Αττική, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου και να άρει την απεργία στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.

Την ίδια στιγμή τα ναυτεργατικά σωματεία βρίσκονται επί ποδός και δηλώνουν ότι θα περιφρουρήσουν την απεργία και διαμηνύουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας.

«Όλα τα πληρώματα έξω από τα καράβια. Κανείς δεν παραλαμβάνει φύλλο πορείας. Από εκεί και πέρα θα περιφρουρήσουμε την απεργία μας με όλες τις δυνάμεις μας και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρει και η κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.

Η κυβέρνηση διαμηνύει, όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στο μετρό, ότι η νομιμότητα θα τηρηθεί από τις 6 τα ξημερώματα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,034 other followers

Powered by WordPress.com