Γράψτε ένα σχόλιο

Τι θα πει ο Β. Βενιζέλος στη σύσκεψη των αρχηγών που θα στρέψει τα πυρά του

20130206-084439.jpg

Την κοινωνική ατζέντα (αγρότες, ΠΝΟ, φόρος ακινήτων, ευπαθείς ομάδες) αναμένεται να προτάξει στην σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μολονότι η Ιπποκράτους έδειξε χθες αμηχανία αποφεύγοντας να πάρει επισήμως θέση για την επιστράτευση των ναυτεργατών, κάτι που ωστόσο είχε πράξει με την επίταξη των εργαζομένων στο μετρό κάνοντας λόγο για «ήπια λύση».

Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες θα τονίσει στους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους ότι υπάρχει περιθώριο για αποδοχή ορισμένων προβλημάτων των αγροτών όπως για παράδειγμα το αγροτικό πετρέλαιο, τα θέματα φορολόγησης των αγροτών, οι κοινοτικές επιδοτήσεις, η χρήση νυχτερινού ρεύματος αλλά και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των αγροτών.

Επίσης, αναμένεται να θίξει το ζήτημα της φορολογίας ακινήτων υπενθυμίζοντας στους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη ότι θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ο νέος φόρος να είναι προοδευτικός σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση των φυσικών προσώπων με θέσπιση αφορολογήτου κατ’ άτομο και παράλληλα να διασφαλίζει τον εξορθολογισμό στη φορολόγηση των Νομικών Προσώπων λαμβάνοντας υπόψη το είδος χρήσης κάθε ακινήτου.

Αναλόγως με τις εξελίξεις στο θέμα της επιστράτευσης των ναυτεργατών θα καταθέσει την άποψή του επισημαίνοντας πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη διαλόγου κάτι που επεσήμανε την προηγούμενη Παρασκευή στον αρμόδιο υπουργό Κ. Μουσουρούλη και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την προηγούμενη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στην σημερινή συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των ευπαθών ομάδων που έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το οποίο παραμένει μετέωρο καθώς η σχετική τροπολογία της Ιπποκράτους δεν εντάχθηκε τελικώς στο φορολογικό.

Επίσης στο τραπέζι θα τεθεί και η περίφημη πλέον τακτική της κυβέρνησης νόμος και τάξη καθώς το ΠΑΣΟΚ εχει πάρει αποστάσεις απο τον υπουργό προστασίας του πολίτη στην υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων που κακοποίηθηκαν απο τις αστυνομικές αρχές.

Στα εσωτερικά του, το ΠΑΣΟΚ επεχείρησε να υποβαθμίσει χθες τις αντιδράσεις που προκάλεσε το περίφημο ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στις οργανώσεις και το οποίο ανοίγει θέματα όπως αλλαγή ονομασίας και συμβόλων αλλά και φυσιογνωμίας του κινήματος. Όμως είναι γεγονός ότι επικρατεί ένας γενικότερος αναβρασμός στην βάση. Ορισμένες οργανώσεις πιστεύουν ότι κακώς η ηγεσία του κόμματος σπεύδει σε συνέδριο την ώρα που δεν έχει συνομιλήσει με την κοινωνία και ότι ήδη ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να έχει αλωνίσει την Ελλάδα για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,038 other followers

Powered by WordPress.com