Γράψτε ένα σχόλιο

Το σχέδιο Αθήνα για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ δεν έφτασε ποτε στη βουλή λέει ο βουλευτής Θ. Μωραϊτης

20130214-162024.jpg

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς βλέπω ότι τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Πληροφορούμαι ότι το περιβόητο σχέδιο Αθηνά σχεδιάζεται να έρθει με ΠΔ. Μου είναι αδιανόητο ότι ένα τόσο κρίσιμο θέμα δεν θα έρθει στην Ελληνική Βουλή.
Και επειδή θα ακουστούν κάποιες δικαιολογίες του τύπου δεν προλαβαίναμε κτλπ….. ε λοιπόν ας κάνουν όλοι πιο γρήγορα και πιο σοβαρά τη δουλειά τους. Να τελειώνει το καλαμπούρι περί κατεπείγοντος. Υπήρξε, για το σχέδιο Αθηνά, όπως φάνηκε, άφθονος χρόνος αλλά καταναλώθηκε σε υπόγεια παρασκήνια και ρουσφετολογικές διευθετήσεις».

Όχι σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου «δια πάσα νόσο»
Αναφερόμενος στην κυβερνητική πρακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου είπε: «Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προβλέπονται από το σύνταγμα. Όντως, είχαμε μια κατάσταση εθνικής ανάγκης. Συνεπώς, υπήρξαν λόγοι αξιοποίησης αυτής της νομοθετικής πρόνοιας. Έχω την εντύπωση όμως ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε μια υπερβολή . Θα έλεγα ότι είχαμε νομοθετικές πράξεις δια πάσα νόσο. Γιατί πολύ απλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με θέματα πολιτικού προγραμματισμού μιας κυβέρνησης και φυσικά των υπουργείων. Η χώρα έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεις και όχι έκτακτα μπαλώματα . Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν τον χρόνο και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό προγραμματισμό ώστε να μην ξαναέρθουμε στην θέση να παρακολουθούμε αυτόν τον καταιγισμό των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου όπου όλα μπορούσαν να μπουν μέσα. Είτε ήταν προαπαιτούμενες ενέργειες είτε ήταν κάτι που ένας υπουργός σκαρφίστηκε την τελευταία στιγμή. Αυτό δεν τιμά την εικόνα της κυβέρνησης και πάνω απ΄όλα δεν προάγει την κοινοβουλευτική διαδικασία την οποία όλοι μας έχουμε χρέος να προστατέψουμε γιατί όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία απαξίωσης του κοινοβουλίου. Χρειαζόμαστε το κοινοβούλιο, χρειαζόμαστε τη διαβούλευση και θα ελπίζω ότι η κυβέρνηση από εδώ και πέρα θα χειριστεί με φειδώ και πολιτική σύνεση τα θέματα αυτά».

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,067 other followers

Powered by WordPress.com