Γράψτε ένα σχόλιο

Διαβάστε αποκαλυπτικά παραπολιτικά

20130216-111051.jpg

Εμπιστευτικά
Του Μάρκου Μουζακη

** Αλήθεια, πού πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα βγάλει αυτό το αμόκ καταστολής και αυταρχισμού στο οποίο επιδίδεται εσχάτως; Είναι λοιπόν τόσο σίγουροι ότι απολαμβάνουν τη λαϊκή αποδοχή ή συναίνεση ώστε να καταφεύγουν σε μεθόδους που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές;
** Δηλαδή; Το «όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά» είναι το δόγμα του πρωθυπουργικού επιτελείου; Αποχαιρετήστε τον περίφημο «μεσαίο χώρο» της εποχής Καραμανλή!

** Άλλωστε τις πολιτικές Καραμανλή, τις βασικές επιλογές του έτσι κι αλλιώς τις έχει εγκαταλείψει ο Σαμαράς (ωχ, θα με περιλάβει ο… της ΔΗΜΑΡ Παπαδόπουλος)!
** Όσο για τους κυβερνητικούς συνεταίρους; Θλιβεροί ουραγοί, συνένοχοι, με τα ψελλίσματα «διαφοροποίησής» τους να μοιάζουν νούμερα επιθεώρησης…
** Ούλοι αντάμα θα πληρώσουν το λογαριασμό της λαϊκής οργής!
** Για να αντιληφθείτε τι παιχνίδι παίζεται (κυρίως επικοινωνιακά) σας λέω μόνο ότι στενός συνεργάτης ενός εκ των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης μου έλεγε ότι το κλίμα στην τελευταία συνάντηση ήταν… συναινετικό μέχρι πλήξης!
** Αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνυπολογίστε ότι μια μέρα νωρίτερα είχε γίνει η επιστράτευση των ναυτεργατών, για την οποία είχαν εκφράσει διαφωνίες ή ενστάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ!
** By the way, αυτός ο Αντρέας Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ γιατί βγαίνει τόσο αντικαραμανλικά; Λέτε να φταίνε οι… πολιτικές παρέες του;
** Πάντως εντός της ΔΗΜΑΡ πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τον άκρατο κυβερνητισμό της ηγετικής ομάδας, για την επί της ουσίας στήριξη ακόμα και των πιο ακραίων κατασταλτικών μέτρων καθώς και για την ακραία στήριξη των επιλογών του Μαξίμου απ’ τον εκπρόσωπο του κόμματος…
** Η αποχώρηση Νεφελούδη είναι ένα μόνο επεισόδιο. Έπονται κι άλλα…
** Συνεχίζουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να αντιμετωπίζουν την ΕΡΤ ωσάν παραμάγαζό τους. Οι παρεμβάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, σε βάρος φυσικά της (όποιας εναπομείνασας…) αξιοπιστίας της ταλαίπωρης δημόσιας τηλεόρασης.
** Επειδή δε το ΠΑΣΟΚ το κατέχει καλύτερα το… know how, η Ιπποκράτους διακρίνεται για τις επιδόσεις της…
** Φανταστείτε τι έχει να γενεί τώρα που θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάμουν με τους συμβασιούχους, ε; Τα σημειώματα πάνε κι έρχονται, προς δόξαν της διαφάνειας!
** Είναι τυχαίες οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου από κυβερνητικά κέντρα, συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους; Με προεξάρχουσα σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι γνωστή «δημοκρατικιά»;
** Όχι, φυσικά όχι! Και μπορεί μεν και η Ζωή να δίνει αφορμές ενίοτε, αλλά αυτό που εξιτάρει την καθεστωτική προπαγάνδα είναι ότι είναι πολύ «ενοχλητική» και δεν παίζει με το σύστημα. Και προπαντός αποκαλύπτει! Οπότε, βαράτε την!
** Ειδικά όσοι μεθοδεύετε συσκότιση κι όχι την αλήθεια για το δυσώδες παρασκήνιο περί τη «λίστα Λαγκάρντ»!
** Έχει από πολλούς επισημανθεί, ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα βολοδέρνει πολιτικά στη στρατηγική του επί των εθνικών θεμάτων και του μεταναστευτικού, τόσο θα χάνει σε αξιοπιστία και ικανότητα συσπείρωσης. Στο κάτω-κάτω άλλο να είσαι ένα κόμμα του 4-5% κι άλλο να διεκδικείς την κυβέρνηση.
** Και τα όσα συνέβησαν με αυτό το πολιτικά ανεκδιήγητο στέλεχος, που οδήγησαν στην αποπομπή του, είναι χαρακτηριστικά. Αλλά το πρόβλημα δεν θα λυθεί όσο –επαναλαμβάνουμε- θα συνεχίζεται αυτή η επαμφοτερίζουσα (τουλάχιστον…) πολιτική σε αυτά τα δύο πολύ σοβαρά θέματα…
** Ρε συντρόφια, θα λωλαθούμε εντελώς; Στον Βενιζέλο ασκούμε τη σκληρότερη κριτική. Και θα συνεχίσουμε. Άλλο όμως αυτό και άλλο να θέλουν να μας (σας) πείσουν ότι θα μας σώσουν ο… Σαχινίδης, ο Μωραΐτης, η Τζάκρη, ο Πεταλωτής, ο Τσώνης και άλλοι που αναδείχτηκαν πολιτικά κατά την αλήστου μνήμης εποχή του ΓΑΠ. Έλεος!
** Πώς λένε «παρ’ τη σκούφια σου και βάρα με»; Ε, αυτό μου θύμισε η διαρροή «κύκλων του Μαξίμου» για το non paper των καραμανλικών, ότι «η πολιτική δε γίνεται με non papers κι όποιος θέλει να πει κάτι να το πει επώνυμα»!
** Μα ποιοι το λένε αυτό; Εκείνοι που καθημερινά βομβαρδίζουν τους ελεγχόμενους δημοσιογράφους με non papers και κάνουν παιχνίδι κρυπτόμενοι πίσω απ’ την ανωνυμία!
** Σε νευρική κρίση, κυριολεκτικά, βρίσκεται ο Βενιζέλος. Εκεί που είχε στήσει το μηχανισμό και το παιχνίδι ενόψει συνεδρίου (αυτό τουλάχιστον πίστευε…) του έρχονται τα δείπνα, τα γεύματα, οι συνάξεις και η αμφισβήτηση, το ένα πίσω απ’ το άλλο και του χαλάνε τη «σούπα» της εσωκομματικής κυριαρχίας!
** Οπότε… αποκαλύπτει εχθρούς. Πότε τον ΓΑΠ, πότε την «ομάδα Σημίτη», πότε τον Σκανδαλίδη, πότε τον Παπουτσή…
** Αλλά τα ‘χει πάρει άγρια με τους Σαχινίδη και Μωραΐτη! Σου λέει, εγώ τους έχω τοποθετήσει στην ηγετική ομάδα και αυτοί… συνωμοτούν;
** Αισθάνεται πάντως, όπως μου τόνισε συνεργάτης του, αποσταθεροποιημένος!
** Και σκέφτεται σοβαρά, αν συνεχιστεί όλο αυτό το μπάχαλο, στην αρχή του συνεδρίου να ζητήσει… ψήφο εμπιστοσύνης απ’ τους συνέδρους, για να ακυρώσει, λέει, όλο αυτό το κλίμα αμφισβήτησης! Άλλο και τούτο!
** Δηλαδή, κύριε Στουρνάρα μου, άμα έχεις υποστηρικτές σαν τον… Μητσοτάκη ας πούμε ή σαν καθεστωτικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά…) που έχουν αναλάβει… εργολαβικά την προστασία σου, αυτό είναι καλό; Πόση τιμή σου περιποιεί;
** Δείξε μου τους φίλους σου…
** Αφηνίασε εσχάτως ο (λέμε τώρα…) αρθρογράφος και ρεπόρτερ της «εγκύρου»! Κι έχει περιλάβει όλους όσους απειλούν το σύστημα, από Πεπόνη μέχρι Τσίπρα!
** Αλήθεια, τι φοβάται; Για ποιόν προστατευόμενό του ανησυχεί;
** Ναι, η Μαριλίζα δείχνει να οδεύει προς κάποιας μορφής συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διεργασίες υπάρχουν…
** Ωραίος παρατηρητής των εξελίξεων είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ!
** Εδώ τα πάντα χάνονται, καταστρέφονται, οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση αλλά η ηγετική της ομάδα διατηρεί… την ψυχραιμία της!
** Πάντως διεργασίες για ανατροπές στο επόμενο συνέδριο βρίσκονται σε εξέλιξη…
** Ωρέ; Πού έχει φτάσει το ΠΑΣΟΚ; Να παίζουν για διαδοχή, οψέποτε και αν, οι… Σαχινίδης και Μανιάτης; Τόσος πια ξεπεσμός;
** Ναι, το (μεγάλο) κανάλι του Βαγγέλη αποφαίνεται…
** Ακόμα στη θέση του ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ; Αντώνη; Εξέλιπε πάσα αντίσταση;
** Πόσο ακόμα πιο (ακρο)δεξιά μπορεί να πάει μια κυβέρνηση που προτίθεται να καταργήσει τις απεργίες; Αλλά μη σκιάζεστε, θα… αντιδράσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ!

** ΚΟΥΪΖ: Ποιος εν τη κυβερνήσει συνάδελφός του «ενημερώνει» για τον Γ. Στουρνάρα ότι «αυτός καλά, έχει λαλήσει απ’ την αλαζονεία κι έτσι που πάει θα μας χαντακώσει όλους»; Έχει αλήθεια ο Σαμαράς το –πραγματικό- κλίμα ή τον παραπληροφορούν και νομίζει πως ο λαός απολαμβάνει… παντεσπάνι;

** Σε καφέ της Λ. Αλεξάνδρας συνάντησα τυχαία τον Αλέκο (Παπαδόπουλο). «Πώς πάει η αγρανάπαυση;», τον ρώτησα. «Ποια αγρανάπαυση, πλήρης αποχώρηση, έχω αποσυρθεί», ήταν η απάντησή του! Πάντως τις επαφές του τις κάνει, με παλιούς συντρόφους κι όχι μόνο… Από κει και πάρα είναι πράγματι πλήρως αποστασιοποιημένος από κινήσεις και διεργασίες…

** Υπάρχει ενιαίο κέντρο συντονισμού των καθημερινών επιχειρήσεων «επιστημονικής» παραπληροφόρησης που εξαπολύει η κυβέρνηση ενάντια σε κόμματα, συνδικαλιστές, ενοχλητικά πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης και πάει λέγοντας; Βέβαια και υπάρχει! Μόνο που το τελευταίο διάστημα έχει πέσει μεγάλη γκρίνια και αλληλοϋπονόμευση μεταξύ δύο βασικών στελεχών του, με αποτέλεσμα να έχουν μοιραστεί και τα delivery boys (and girls…) της παραπληροφόρησης!

** Ήταν σε γνώση του Καραμανλή το non paper που κυκλοφόρησε και απαντούσε στους ισχυρισμούς Στουρνάρα; Παρά τα όσα περί του αντιθέτου γράφτηκαν και ειπώθηκαν, εγκύρως σας πληροφορούμε πως ο Καραμανλής ήξερε γι’ αυτό το non paper. Μάλιστα το είχε δει πριν σταλεί σε επιλεγμένους παραλήπτες. Τούτο βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πρόθεση επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλά δείχνει την οργή του για την επίθεση που δέχτηκε απ’ τον «τσάρο», όπως σας είχαμε ενημερώσει. Επίθεση την οποία χρεώνει σε όλο το «σύστημα Σημίτη» και τις παραφυάδες του…

** Προσέξτε. Τι «διαβάζουν» έγκυροι κι έμπειροι αναλυτές πίσω απ’ τις επιθέσεις Στουρνάρα κατά Καραμανλή, πίσω απ’ την επιχείρηση αναστήλωσης του συστήματος Σημίτη; Την προσπάθεια –αν οι συνθήκες το επιτρέψουν ή το επιβάλουν- συγκρότησης ενός «νέου σχηματισμού» από «εκσυγχρονιστές» που θα διαδραματίσει ακόμα και κεντρικό ρόλο, υπό προϋποθέσεις! Συνυπολογίστε και ότι ορισμένοι του συστήματος έχουν κάνει λόγο ακόμα και για «νέα λύση απ’ την παρούσα Βουλή», αν η κρίση ξεπεράσει τον Σαμαρά και προσθέστε κομμάτια στο παζλ!

Απο το Περιοδικο Επίκαιρα

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,067 other followers

Powered by WordPress.com