Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) θα ζητήσουν να στηθεί κάλπη στο συνέδριο για να αποφασίσουν αν θα μετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά

20130226-084456.jpg

Ραντεβού στο Συνέδριο δίνουν τώρα οι εσωτερικές ομάδες – «φυλές» που έχουν σχηματιστεί στο ΠΑΣΟΚ. Ανησυχούν όμως γιατι δεν μπορούν να ελέγξουν πλήρως τις γραμμές και τους συνέδρους.

Λόγω της υψηλής συμμετοχής κανείς απο τα επιτελεια δεν πιστεύει ότι θα τηρηθούν στο έπακρο οι γραμμές. Κανείς μεσα σε ενα σώμα τεσσάρων χιλιάδων συνέδρων δεν θα μπορέσει να έχει με το μέρος του μεγάλη πλειοψηφία συνέδρων αφου κανείς πλέον ανοικτά πλην των συγκεκριμένων , δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν.

Δυο 24ωρα πριν αρχίσει η κομματική διαδικασία, επικεφαλής ομάδων έχουν αρχίσει συναντήσεις μεταξύ τους με στόχο να καθορίσουν τη στρατηγική τους. Αυτο που απασχολεί πλέον αυτούς που θέλουν αριστερή στροφή ειναι το ΠΑΣΟΚ στον επικείμενο ανασχηματισμό να μην μπει στη κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα υπάρχει το εξής σκεπτικό: όσοι τάσσονται με αυτή την άποψη, σκέφτονται να ζητήσουν να στηθεί κάλπη στο συνέδριο και το συνέδριο, οι τέσσερις χιλιάδες σύνεδροι να αποφασίσουν αν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχη στη κυβέρνηση η όχι αλλα παράλληλα όμως να στηρίζει, χωρίς πολιτικα πρόσωπα. Ειναι βέβαιο εκτιμούν, πως κάτι τέτοιο θα αποσυντονίσει μερίδα στελεχών ενώ επισης βέβαιο ειναι , ότι πάνω απο 50% θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της άποψης σύνεδροι που επιθυμούν διαφορετικη κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ , απ ότι σήμερα.

Στην κατεύθυνση αυτή, στελέχη διαφορετικών τάσεων και ομάδων έχουν έρθει σε επαφη, με τελευταία αυτή, της ομάδας των υφυπουργών που ζητάει μεσω του Θανου Μωραϊτη, σύγκλιση όλων των κομματιών του παζλ των αριστερών δυνάμεων του κόμματος προτείνοντας σε μια κοινή λογική ακόμη και στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο που οι άλλες ομάδες Καρχιμάκης, Σκανδαλιδης, Παπουτσης , θέλουν να τον βάλουν στο ίδιο τραπέζι γιατι δεν έχουν αντίρρηση, αν και οπως λένε Π τη μια δεν μπορεί να δείχνει δυσκαμψία και απ την άλλη ευληγισία. Να απορρίπτει και να δέχεται δηλαδή κατα το δοκούν.

Κάτω απ το γραφείο του κ. Σκανδαλιδη στην οδό Σκουφά έγινε χθες συνάντηση μεταξύ του ίδιου και των κυρίων Νίκου Ανδρουλάκη που φέρεται αποφασισμένος να σπάσει τις κομματικές γραμμές και του κ. Καρχιμακη ο οποίος λειτουργεί και για λογαριασμό τω κυρίων Παπουτσή και Ρέππα.

Σήμερα το απόγευμα στην Ιπποκράτους ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος θα επιχειρήσει μία πρώτη προσέγγιση των δυνάμεων που εκφράζουν την Κεντροαριστερά. Οι πολιτικές κινήσεις που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ θα καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν κοινούς τόπους ενδεχομένως για μία μελλοντική τους συμπόρευση…

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,097 other followers

Powered by WordPress.com