Γράψτε ένα σχόλιο

Απίστευτος Πάγκαλος για γάτες στο ΠΑΣΟΚ και για Βενιζέλο

20130301-115621.jpg

Νέος Πάγκαλος με χιούμορ που διαθέτει σχολιάζει μεσα απο τη δημόσια τηλεοραση το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τις γάτες και το Βενιζέλο. Λέει γιατι θα μπορουσε να έφτιαχνε ενα νέο κόμμα.

Θ. Πάγκαλος: Αυτογνωσία εγώ λέω, το σύνθημα μου. Το κόμμα που θα δημιουργήσω αν απογοητευτώ από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ … Θα δημιουργήσω κόμμα μην με κόβετε πάνω σε αυτό (γέλια ). Εγω λέω ότι το κόμμα που θα δημιουργήσω, άμα απογοητευτώ από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ , θα έχει ως τίτλο αυτογνωσία .

Ερ. Είναι δεδομένο ότι θα απογοητευτείτε;

Θ. Πάγκαλος: Όχι δεν είναι δεδομένο , θα πάω για να μην απογοητευτώ.

Ερ. O κ .Βενιζέλος λέει ότι η γάτα είναι εφτάψυχη και αυτά έρχονται και μετά τις πρόσφατες εκλογές για το συνέδριο, που αυτή η μεγάλη συμμετοχή έδωσε και ικανοποίηση και μια αναπτέρωση του ηθικού. Για πείτε μας εσείς πιστεύετε ότι είναι γάτα επτάψυχη το ΠΑΣΟΚ και μπορεί να αναγεννηθεί να μετασχηματισθεί και να έρθει σε επαφή ξανά με τον κόσμο του ;

Θ. Πάγκαλος: Εγω αντιπαθώ κατ΄αρχήν τις γάτες , είμαι οπαδός των σκύλων, έτσι σύγκριση με σκύλο δεν μπορώ να κάνω για το ΠΑΣΟΚ , δεν μου έρχεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή η έμπνευση.
Ο κ. Βενιζέλος έχει …Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει την Αλίκη στη χωρά των θαυμάτων; Εκεί υπάρχει η γάτα του Τσέσαρ , μια γάτα που είναι το κεφάλι χωρίς σώμα και χαμογελάει … Μερικές φορές όταν έβλεπα τον Βενιζέλο να χαμογελάει σκεπτόμουν ότι μου θυμίζει την γάτα του Τσέσαρ…Δεν του το εχω πει ποτέ όμως, γιατί δεν ήξερα πως θα το πάρει , αλλά τώρα μιας και ο ίδιος παρομοίασε του ΠΑΣΟΚτσίδες , τον εαυτό του και το κόμμα του με γάτα , εγώ θεωρώ ότι αυτό μπορεί να είναι αλήθεια και μάλλον είναι αλήθεια, γιατί το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα συνέδριο ενδιαφέρον, ισχυρό , στο οποίο και εγώ ο ίδιος θα πάω και δεν θα πήγαινα αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον και αν δεν υπήρχε κάποια διάσταση του συνεδρίου , αν δηλαδή μαζευόμασταν 5.000 σε όλη τη Ελλάδα να ψηφίσουν για το συνέδριο δεν θα είχε νόημα να προχωρήσουμε.

Το ότι μαζεύτηκαν κοντά 110. 000 είναι σημαντικό . Αυτό όμως δεν αρκεί , το ότι υπάρχουμε δεν είναι αρκετό .Δηλαδή το να γίνει το κόμμα αυτοσκοπός της κομματικής δραστηριότητας , το να έχουμε ένα κόμμα που θα το συντηρούμε για να υπάρχει, όπως έκανε η κουμμουνιστική αριστερά μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου επί δεκαετίες με σπάνιες αναλαμπές όπως ήταν η εποχή του 58 με τη συμμαχία της ΕΔΑ τότε που ήρθε πρώτο κόμμα και ίσως την τωρινή εξέλιξη λόγω της κρίσεως και της απόγνωσης που έχει …

Ερ Τι πρέπει να κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ;

Θ. Πάγκαλος:Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει προσοχή στα πραγματικά περιστατικά και γεγονότα τα οποία συγκροτούν στο μυαλό του κόσμου την απαξία του πολιτικού συστήματος, όχι αυτά που λένε οι επαγγελματίες της απαξίωσης.

… Ένα κόμμα ως κόμμα , δεν μπορεί να σώσει την οικονομία, μπορεί να την σώσει συμμετέχοντας, ή μη συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση, ψηφίζοντας , ή μη ψηφίζοντας νόμους .Αλλά ως κόμμα μπορεί να μεταβάλλει το πολιτικό σύστημα, ή να προβληματιστεί για τη μεταβολή του . Εγώ έχω προτείνει μια σειρά από θέματα που θα πρέπει να αποτελέσουν βασικό αντικείμενο συζήτησης στο συνέδριο όπως είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Ερ Προς αναλογικότερη μορφή;

Θ. Πάγκαλος: Όχι προς άλλο … Δεν μπορώ να συζητήσω αναλογικότερο, ή λιγότερο αναλογικό . Αυτό είναι μια βλακώδης συζήτηση που γίνεται μεταξύ κουμουνιστική αριστεράς και της υπόλοιπης ….

Ερ Προς ποια κατεύθυνση θέλετε να γίνει η αλλαγή …

Θ. Πάγκαλος: Εγω θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει η εκλογή σε 2 γύρους, εκλογές με 2 κάλπες και εκλογές με 2 ψηφοδέλτια , η οποία θα έχει και ένα εθνικό ψηφοδέλτιο , στο οποίο θα ψηφίζεις το κόμμα με την ιδεολογία σου με απόλυτα απλή αναλογική και μετά 200 μονοεδρικές περιφέρειες , εκτός αν αποφασίσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των βουλευτών που δεν έχω αντίρρηση για αυτό το πράγμα , όπου θα εκλέγονται σε 2 γύρους, στον πρώτο όποιος έχει 50% και στο δεύτερο όποιος βγει μεταξύ των 2 πρώτων.

… Ίσως θα πρέπει ο πρόεδρος της δημοκρατίας σε μια μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος να ανακτήσει το δικαίωμα της διάλυσης της βουλής και τότε μόνο, γιατί τότε αποκτά πραγματική εξουσία , να εκλέγεται από τον λαό απευθείας.

… Το ζόρικο είναι η νέα συγκρότηση των κομμάτων με τάσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να θεσμοποιηθούν οι τάσεις και το συνέδριο να διεξάγεται με βάση τις τάσεις και όταν θα εκλέξουμε τη κεντρική επιτροπή , θα ήμουν ευτυχής αν όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα δεν ψηφίσουμε Βενιζέλο , Πάγκαλο και δεν ξέρω ποιον άλλο να πω να μην εκθέσω ανθρώπους , αλλά να ψηφίσουμε την πλατφόρμα 1, την πλατφόρμα 2 και την πλατφόρμα 3 με όσους την έχουν υπογράψει κατά σειρά να εκλέγονται στη κεντρική επιτροπή.

Ερ Μετά πως θα λειτουργήσει εσωκομματικά η υπόθεση; Η πλειοψηφία θα επιβάλλει και τις απόψεις της κοινοβουλευτικά ;

Θ. Πάγκαλος: Κοινοβουλευτικά εξαρτάται από το ποιοι βουλευτές θα βγουν . Η ΚΟ έχει τη δική της αυτόνομη πειθαρχία . Δεν είναι κομματική η ΚΟ. Η ΚΟ πρέπει να παρέχει, ή να μην παρέχει εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση και ως εκ τούτου στην ΚΟ είσαι αν σε αποδέχεται ο πρόεδρος του κόμματος, ή δεν σε αποδέχεται ο πρόεδρος του κόμματος. Ο πρόεδρος του κόμματος ψηφίζεται ως πρωθυπουργός πρέπει να μπορεί να υπολογίζει στη ΚΟ.

Ερ Δεν υπάρχει με όλο αυτό ο κίνδυνος να πάει σε κόμματα με συνιστώσες όπως κατηγορούν τα άλλα κόμματα το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τον αφήνουν οι συνιστώσες να ορθοποδήσει ;

Θ. Πάγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με συνιστώσες γιατί είναι ένα κόμμα που περιλαμβάνει τελείως διαφορετικές ομάδες ως προς την προοπτική τους . Υπάρχουν επαναστατικές ομάδες , υπάρχουν ενοχικές ομάδες, υπάρχουν κομμουνιστικές ομάδες, Σταλινιστικές του παρελθόντος και υπάρχουν και σύγχρονοι αριστεροί, οι οποίοι νομίζουν ότι ανανεώνουν με τον τρόπο αυτό την αριστερά και όλους αυτούς τους ενώνει το πάθος της αντεκδίκησης και το πάθος της εξουσίας.
Είναι άλλο τελείως φαινόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέω εγώ, εγώ μιλάω για ένα συγκροτημένο κόμμα του σοσιαλιστικού δημοκρατικού χώρου , που θα έχει αποχρώσεις.
ΠΧ υπάρχει το θέμα των δημοσίων υπάλληλων που στο συνέδριο δεν θα συζητηθεί .Κακώς δεν θα συζητηθεί κατά τη άποψη μου , θα έπρεπε να είναι καίριο θέμα . Ποιες είναι οι απόψεις : Υπάρχει κάποιος που προτείνει να απολύσουμε τους μισούς δημοσίου υπαλλήλους , δεν το λέει κανείς , κάνω μια ακραία σκέψη .Υπάρχει κάποιος άλλος που λέει να κάνουμε μετακινήσεις ..Αυτά έχουν γίνει πολλές φορές και η κατάσταση είναι ίδια και θα παραμένει ίδια και το τρίτο που είναι και δική μου άποψη που λέει ότι στο παρελθόν δεν μπορείς να αλλάξεις τις εργασιακές σχέσεις του άλλου εφόσον είναι μόνιμος υπάλληλος . Ο μόνιμος υπάλληλος, θα μείνει μόνιμος υπάλληλος. Από εδώ και πέρα πρέπει να δεις ποιοι θα είναι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και ποιοι θα προσλαμβάνονται με συμβάσεις από το δημόσιο και λέω ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι πρέπει να είναι ελάχιστοι: Οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί ενός είδους η γενική ασφάλεια όχι οι αστυνομικοί των τμημάτων , οι δικαστικοί, οι διπλωματικοί , ίσως και μερικοί εφοριακοί.

Ερ Ποια είναι η άποψη σας για το γεγονός ότι δεν θα έρθει στο συνέδριο ο κ. Σημίτης και ότι λείπει στο ξεκίνημα και ο κ. Παπανδρέου ;

Θ. Πάγκαλος: Εγώ πάω στο συνέδριο , πάω στο ξεκίνημα αυτή είναι η άποψη μου.

Ερ Δεν θέλετε να σχολιάσετε για τους 2 ;

Θ. Πάγκαλος: Δεν θα σχολιάσω για όλο τον κόσμο και άλλοι δεν θα έρθουν που δεν τους ξέρουμε αυτή τη στιγμή γιατί δεν είναι τόσο γνωστοί , αλλά ο καθένας έχει τις αιτίες του , μερικοί τις έχουν πει άλλοι αντιλαμβανόμαστε , άλλοι δεν τις έχουν πει … Εγώ πάω στο συνέδριο .Δεν πάω με χαρά, θα προτιμούσα να πάω να κολυμπήσω όπως κάνω πολύ συχνά τις καλοκαιρινές μέρες του χειμώνα όπως η σημερινή. Θα χάσω το μπάνιο μου αλλά δεν θα χάσω τη ημέρα μου γιατί είναι πολύ συμπαθητικό να βλέπεις πολλούς και παλιούς φίλους

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,112 other followers

Powered by WordPress.com