Γράψτε ένα σχόλιο

Η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ ομάδα Καρχιμάκη και ομαδα υφυπουργών

20130302-163607.jpg

Ενώθηκε η ομάδα των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ με την ομαδα Καρχιμακη ενόψει της εκλογής για τη νέα κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Μετα απο έντονο παρασκήνιο οι δυο ομάδες συνενώθηκαν και αποφασίστηκε στη γραμμή του κ. Καρχιμακη να πριμοδοτηθούν στελέχη που βρίσκονται στην ομαδα των 7 υφυπουργών.
Μαζι με αυτές τις δυο ομάδες που γίνονται μια , η κάθε μια όμως με τη δική της αυτοτέλεια, βρίσκεται ακόμη ομαδα του κ. Παναγιωτακόπουλου η οποία εκτιμά ότι θα εκλέξει στη νέα κεντρική επιτροπή, περίπου 25 στελέχη. Οι τρεις ομάδες μαζι με την ομαδα των νέων, δυσκολεύουν τους συσχετισμούς έναντι του κ. Βενιζέλου που αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής.

Ενδεικτική ειναι η ομιλία του Γιάννη Πεππα συνεργάτη του κ. Βενιζέλου που μίλησε με σκληρά λόγια και έντονα σημειώνοντας τα εξής: ας έρθουν στο ΠΑΣΟΚ η Ξενογιαννακοπούλου, ο Ραγκούσης και ο Ξυνίδης να πληρώσουν το Ρευμα και να απολύσουν τους εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ.

Πρόταση για ψηφοφορία απο τους ελληνες σοσιαλιστές εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία :

​Οι Έλληνες σοσιαλιστές συνήλθαν στην Αθήνα, 1-3 Μαρτίου 2013 στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
​Αποφασίζουν ότι ο τριετής κύκλος της ύφεσης και της αποσύνθεσης πρέπει να κλείσει οριστικά.
​Αποφασίζουν ότι αυτή η καταστροφική πολιτική για την πατρίδα, την οικονομία και την κοινωνία πρέπει να αλλάξει ριζικά και να αντικατασταθεί από μια προοδευτική πολιτική ανάκαμψης, ανάπτυξης, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.
Αποφασίζουν :
1ο. Να αποσυνδεθεί το ΠΑΣΟΚ από τη διαχείριση αυτής της πολιτικής και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά σε νέο πλαίσιο.
2ο. Να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και να κλιμακώσει σειρά πρωτοβουλιών στην Ευρώπη και διεθνώς για τον απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο και την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με στόχο μια δίκαια και θετική νέα συμφωνία για τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και ένα νέο πλαίσιο αλληλεγγύης, ισόρροπης ανάπτυξης και συνοχής για τις προοπτικές της Ευρώπης.
Οι Έλληνες σοσιαλιστές στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν την ενεργή συμμετοχή τους στο μεγάλο και δίκαιο αγώνα όλων των προοδευτικών ανθρώπων της Ευρώπης για μια Ευρώπη της Ανάπτυξης, του κοινωνικού κράτους και της Αλληλεγγύης.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,106 other followers

Powered by WordPress.com