1 σχόλιο

Επιστολή παραίτησης Μ. Κοππά στον Β. Βενιζέλο

20130305-094304.jpg

Κύριε Πρόεδρε,

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε, κατά την ψηφοφορία του καταστατικού, για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικού κόμματος αλλά και ευρωπαϊκού να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές.

• Σε μια χρονική στιγμή που η ευρωπαϊκή πολιτική είναι βασική συνιστώσα της εθνικής πολιτικής, και που σε λίγο θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του 2014.
• Σε μια περίοδο που η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εθνική υπόθεση και που είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να πετύχει.
Η εισήγηση της μη συμπερίληψης των Ευρωβουλευτών, είναι αναίτια και ακατανόητη. Η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έχει δώσει, εν μέσω κρίσης, σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα.
• Για να υπερασπιστεί την αξιοπιστία της χώρας όταν αυτή δεχόταν επιθέσεις από παντού.
• Για να παρουσιάσει στη Σοσιαλιστική Ομάδα αλλά και συνολικά στο Κοινοβούλιο τις μεγάλες προσπάθειες αλλά και θυσίες του ελληνικού λαού.
• Για να καταστήσει σαφή τη δυσβάσταχτη ευθύνη που ανέλαβε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας το 2009 για να κρατήσει τη χώρα όρθια και μέσα στην ευρωζώνη.
Όλοι οι Ευρωβουλευτές, μηδενός εξαιρουμένου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτήν την προσπάθεια.
Η απόφαση του Συνεδρίου στην πράξη απαξιώνει την προσπάθεια αυτή.
Για το λόγο αυτό, κύριε Πρόεδρε, υπερασπιζόμενη αυτή τη σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά και σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και για λόγους αρχής, προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας, παραιτούμαι από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Παραμένω στρατευμένη στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, το εθνικό καθήκον για την υπεράσπιση της χώρας στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι και πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας.

Με τιμή,

Μαριλένα Κοππά
Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

About these ads

One comment on “Επιστολή παραίτησης Μ. Κοππά στον Β. Βενιζέλο

  1. Συνηθισμενο το ΠΑΣΟΚ απο αυτά. Θυμηθειτε το 2007 ποσες μέρες εκανε η Εκαπ να ανακοινώσει τα τελικα αποτελέσματα και στο τέλος ψαχναμε να βρουμε τι τεγιναν τα 126 εκλογικα τμηματα που δεν ανακοινωθηκαν ποτέ τι ψηφους πηραν σαυτα οι ΓΑΠ και Μπενυ. Ακόμα περιμενουμε,
    Αλλα τοτε η ΕΚΑΠ ηταν “δημοκρατικη”…..

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,112 other followers

Powered by WordPress.com