Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) Σκέψεις για αναβολή εκλογή γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για μετα τις απόκριες

20130308-172650.jpg

Το μεγάλο δίλημμα του Βαγγέλη Βενιζέλου ειναι ποιος θα ειναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που ακριβώς επειδη δέχεται μεγάλες και έντονες πιέσεις, εξωθεσμικές και πολιτικές, σκέφτεται να αναβάλει τη συνεδρίαση της ΚΕ για την εκλογή γραμματέα ακόμη και μετα τις απόκριες. Όχι για να πέσουν οι μάσκες και να επέλθει κάθαρση την καθαρή Δευτέρα, αλλα για να πέσουν οι τόνοι και τα πάθη που αναπτύχθηκαν μετα το συνέδριο ανάμεσα στα στελέχη της δικής του ομάδας.

Ειναι χαρακτηριστικό πως μερίδα στελεχών του κ. Βενιζελου δεν επιθυμούν το Νίκο Ανδρουλακη για γραμματέα του κόμματος. Πιστεύουν ότι ο πρώτος σε σταυρούς ψήφους στο συνέδριο , βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Σκανδαλιδη και την ομάδα Παπανδρέου που μεσα σε έξι μήνες θα μπορεί να πάρει απο τον κ. Βενιζέλο το κόμμα. Επομένως δεν εχει νόημα να τοποθετηθεί στη θέση αυτη , λένε εκείνοι που ειναι απέναντι στην υποψηφιότητα Ανδρουλακη.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν, πως ουτε η κ. Γεννηματα βλέπει με θετικό μαρι μια τέτοια υποψηφιότητα. Η ίδια δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Ωστόσο στελέχη του κ. Βενιζέλου αναφέρουν πως η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κινείται προς αυτο το κλίμα. Μάλιστα έλεγαν ότι υπάρχει περίπτωση να μην ειναι ουτε και αναμεσα στα στελέχη του νέου πολιτικου συμβουλίου. Ανάλογα συμπεριφέρονται και τα στελέχη που πρόσκειται στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο που αναγνωρίζει ο κ. Βενιζέλος πως έβαλε πλάτη στο συνέδριο.

Οι ανάγκες παράλληλα του κ. Βενιζέλου ειναι τέτοιες που δύσκολα μπορεί να πει όχι στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα, γιατι ειναι πρώτος σε σταυρούς, ειναι νέος και θέλει να δείξει έμπρακτα την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού αλλα και να εμφανίσει στην ουσία τον αντίπαλο του Τσίπρα ο οποίος ειναι και νεώτερος του. Τι απαντούν οι αντίθετοι σε όλα αυτα; Ότι τότε δεν θα ειναι ο Βενιζέλος πρόεδρος γιατι εκτιμούν πως αν ειναι ο κ. Ανδρουλακης γραμματέας , τότε πολυ απλα , ειναι θέμα χρόνου οι εξελίξεις στο κόμμα. Μόλις ο Σαμαρας αισθανθεί οτι δεν του κάνει ο Βενιζέλος , τότε το σύστημα θα τον θέσει εκτός … Έλεγαν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου που ειναι αντίθετοι στο νεαρό στέλεχος της Ιπποκρατους.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι παρά του αντιθέτου λεγόμενα μεσα απο δημοσιεύματα, ο κ. Βενιζέλος δεν εχει αποφάσισει ακόμη τι θα επιλέξει. Γι αυτο και σκέφτεται να γίνει μονο η εκλογη γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και όχι η εκλογη γραμματέα του κόμματος η οποία μπορεί αν τελικα δεν βρεθει η μέση τομή, να διεξαχθει μετα τις απόκριες.

Αν πάντως ισχύσει αυτο που διαρρέουν άλλες πλευρές , ότι έκλεισε η θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλακη, τότε, υπάρχει σκέψη ακόμη και να αποχωρήσουν στελέχη προσκείμενα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μονο, ως ένδειξη διαφωνίας. Μέχρι στιγμής , διαβεβαιώνουν πολυ κοντινά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου ότι , το θέμα γραμματέα της ΚΕ παραμένει ακόμη ανοικτό προς συζήτηση ενώ διάφοροι άλλοι συνεργάτες του, όχι πολιτικά πρόσωπα, που βρίσκονται κοντά του, παίρνουν γνώμες απο διάφορα άλλα στελέχη τις οποίες μεταφέρουν στον έκτο όροφο της Ιπποκρατους.

Το θέμα θα εχει και συνέχεια με πολυ σασπένς…

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,168 other followers

Powered by WordPress.com