Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) Η μάχη του σταυρού και των λευκών στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το πρωί

20130314-094033.jpg

Αδιάκοπα κτυπούν τα τηλέφωνα στην Ιπποκράτους αφου όλοι όσοι ειναι υποψήφιοι για το νέο πολιτικό συμβούλιο που θα εκλεγεί σήμερα το μεσημέρι απο τη ΚΕ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου τα τελευταία 24ωρα για να πείσουν μελη του κόμματος να τους ψηφίσουν. Ο κ. Βενιζέλος θα κάνει εκτός απο τη θεση του γραμματέα που θα ειναι Νίκος Ανδρουλακης , πρόταση και για τα μελη του Π.Σ. Η Φωφη Γεννηματα, ο Κώστας Σκανδαλιδης, η Ασπα Παπαηλιου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Συλβανα Ράπτη, Βασίλης Κεγκερογλου, Πάνος Μπεγλίτης , Νάντια Γιαννακοπουλου, Κ. Πιερακάκης, θανος Μωραϊτης, Τόνια Αντωνίου, Πάρις Κουκουλόπουλος ειναι μερικά απο τα ονόματα που θα περιλαμβάνει στην πρόταση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις στο παρασκήνιο που γίνονται ειναι για να αποφευχθεί κατα την ψηφοφορια στο νέο γραμματέα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ να μην υπάρξει μεγάλος αριθμός λευκών ψηφοδελτίων στις κάλπες που θα στείλουν αρνητικό μήνυμα απο την πρώτη στιγμή.

Ηδη η απόφαση που εχει ληφθεί απο την αριστερή πρωτοβουλία ειναι να μην ειναι κανείς απο την ομαδα τους, υποψήφιος για το ΠΣ, ενώ για τον τομέα απόδημου ελληνισμού ο κ. Παναγιωτακόπουλος προωθεί τον κ. Κ.Τάτση , ενω στη ψηφοφορία για γραμματέα θα ψηφίσουν λευκό. Το ίδιο θα κάνει οπως αποφάσισε η ομαδα των 75 στελεχών του κ. Καρχιμάκη μετα απο αρκετή συζήτηση κατέληξαν να μην ψηφίσουν το Νίκο Ανδρουλακη, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι θα κάνει την ώρα της κάλπης μερίδα στελεχών του κ. Βενιζέλου. Επειδη ακριβως δεν ειναι ομογενοποιημενη η ομαδα του προεδρου του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται και αυτοι να αντιδράσουν ψηφιζοντας λευκό στον κ. Ανδρουλακη. Αν οπως όλα τα στρατηγεία που έχουν βάλει κατω όλα τα κουκιά κάνοντας υπολογισμούς, τότε απο τους 170 που θα ψηφίσουν για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ , υπολογίζουν οτι περίπου 40 -50 στελέχη θα καταψηφίσουν την πρόταση Βενιζέλου, ρίχνοντας στην κάλπη λευκό ψηφοδέλτιο.

Βέβαια όλα αυτα στο ΠΑΣΟΚ απο τη μια στιγμη στην άλλη μπορεί να αλλάξουν και να έρθουν τα πάνω κατω, αφου πλέον ειναι όλα αποτέλεσμα συμβιβασμων και διαπραγματεύσεων μεταξύ όλων των ομάδων της Ιπποκρατους.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,207 other followers

Powered by WordPress.com