1 σχόλιο

Και ο Βενιζέλος στη κυβέρνηση σκέπτεται μαζί με στελέχη του

20130316-085918.jpg

Έχοντας λύσει ή καλύτερα τακτοποιήσει τις εσωκομματικές εκκρεμότητες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται έτοιμος να υλοποιήσει τους κυβερνητικούς του σχεδιασμούς. Πρακτικά δηλαδή να εμπλέξει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα βάζοντας σ’ αυτό πολιτικά στελέχη και παράλληλα να προχωρήσει στην συγκρότηση ενός κεντροαριστερού μετώπου που θα κατέβει στις επόμενες εκλογές κάτω από το ίδιο ψηφοδέλτιο.

Πολλοί στοιχηματίζουν πλέον ότι ακόμη κι αν ο ανασχηματισμός δεν είναι αποφασισμένος από τον πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος θα ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή ούτως ώστε μέσω της ενεργούς συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση να καταφέρει να αποσπάσει πιθανά οφέλη για το κόμμα του ως απόρροια κάποιου έργου που θα μπορεί να επιδείξει σε συγκεκριμένους υπουργικούς τομείς έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα από την Ιπποκράτους σημειώνουν με νόημα ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ψήφο εμπιστοσύνης. Επομένως ο ανασχηματισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού αλλά κοινή απόφαση.

Προς τούτο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να μπει και ο ίδιος στην κυβέρνηση ανεξάρτητα τού τι θα πράξει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος μέσω συνεργατών του έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν ενδιαφέρεται να έχει προσωπική συμμετοχή, Το θέμα είναι εάν σ’ αυτήν την περίπτωση ο κ, Βενιζέλος θα επιδιώξει την αντιπροεδρία ή θα αρκεστεί σε ένα χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνοντας υπουργικά καθήκοντα. Κάποιοι συνεργάτες του πιστεύουν ότι θα μπορούσε να πάρει το υπουργείο Εξωτερικών ή ένα θεσμικό υπουργείο ακόμη και το υπουργείο Εσωτερικών! Εκεί βέβαια οι όποιες σκέψεις θα σκοντάψουν στην άρνηση της ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Μανιτάκη.

Εκ παραλλήλου στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να μπουν οι Πάρης Κουκουλόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ενδεχομένως οι Φώφη Γεννηματά και Εύη Χριστοφιλοπούλοι.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί του κ. Βενιζέλου δεν τον απομακρύνουν από την ιδέα του για την συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς. Ο ίδιος πιστεύει ότι σιγά σιγά η ΔΗΜΑΡ θα αναγκαστεί να μπει στον διάλογο και στο τέλος να πειστεί για την αναγκαιότητα και της εκλογικής σύμπραξης. Η δήλωσή του ότι δεν θα είναι κατ’ ανάγκη ο ίδιος επικεφαλής της νέας “Ελιάς” έχει απαλύνει τις διαφορές με την Αγίου Κωνσταντίνου. Και τουλάχιστον σε κυβερνητικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει κάποιες υπόγειες διεργασίες που αποσκοπούν στην καλύτερη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πηγή: Newpost

About these ads

One comment on “Και ο Βενιζέλος στη κυβέρνηση σκέπτεται μαζί με στελέχη του

  1. Reblogged this on Oxtapus *beta.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,237 other followers

Powered by WordPress.com