Γράψτε ένα σχόλιο

Πούτιν για Αναστασιάδη και ρωσικές επενδύσεις

20130318-010631.jpg

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να τηρήσει σκληρόταση στάση, απ’ότι φαίνεται, απέναντι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και να διώξει το σύνολο των ρωσικών καταθέσεων από το νησί. Έτσι όπως ανέφερε ο Nικολάι Πετρόφ, καθηγητής Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Β.Πούτιν θα ζητήσει από τη Λευκωσία, στη συνάντηση που αναμένεται να έχει στη Μόσχα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών ημέρες με κυβερνητικά στελέχη, τον κατάλογο με τα ονόματα και τους λογαριασμούς Ρώσων πολιτών και επιχειρήσεων σε κυπριακές τράπεζες.

Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος εκδίωξης ρων ρωσικών καταθέσεων από την Κύπρο. Και φυσικά αυτά τα κεφάλαια δεν πρόκειται να πάνε πίσω στην Ρωσία, όπως αναφέρουν κάποιοι που παίζουν το παιχνίδι της τρόικα υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο σκοπός του Β.Πούτιν.

Αυτά τα κεφάλαια θα πετάξουν οπουδήποτε αλλού, πέρα από την Ρωσία ή την Κύπρο, αφού αφορούν offshore εταιρειών εκτός χώρας και καταθέσεςι Ρώσων ιδιωτών.

Αλλά αυτό που θέλει αυτή την στιγμή η Μόσχα είναι να τιμωρήσει την κυβέρνηση Αναστασιάδη, τόσο για την αποδοχή της πρότασης του Eurogroup, όσο και για την απόρριψη της πρότασης της τελευταίας στιγμής της Gazprom για τα κοιτάσματα.

Η επίσκεψη του Σαρρή έχει να κάνει με την ανάγκη επέκταση του δανείου προς την Κύπρο και την ενδεχόμενη μείωση επιτοκίου. Είναι το δάνειο που είχε παράσχει η Ρωσία στην Κύπρου για να αποφύγει να μπει στο Μνημόνιο για δημοσιονομικούς λόγους. Και θα έδινε και το δεύτερο δάνειο για να γλιτώσουν οι τράπεζες, αν έπαιρνε και τον σταθμό φυσικού αερίου στο Μαρί…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,234 other followers

Powered by WordPress.com