Περιφέρεια

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Άλλαξε η τοποθεσία του Ληξουρίου στο χάρτη απο το σεισμό

  Κατά 20 εκατοστά έχει μετατοπιστεί το Ληξούρι από τη Χερσόνησο της Παλικής, ως αποτέλεσμα του δεύτερου κυρίως σεισμού που έπληξε το νησί, αλλά και του πλήθους των μετασεισμών που ακολούθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχει δορυφόρος.

  Σύμφωνα με «Τα Νέα», Έλληνες επιστήμονες επεξεργάζονται στοιχεία του δορυφόρου-ραντάρ TerraSAR, ο οποίος περνά κάθε 11 ημέρες πάνω από την περιοχή της Γης, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.

  Να σημειωθεί ότι η συνδρομή του εν λόγω δορυφόρου ήρθε έπειτα από το αίτημα που εξέφρασαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος οι επιστήμονες του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ισαάκ Παρχαρίδη και του ΟΑΣΠ.

  Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα, η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής, ενώ στο Αργοστόλι μικρότερη.

  Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός δορυφόρος θα λάβει δύο ακόμη εικόνες από την Κεφαλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έτσι ώστε οι επιστήμονες να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

  Άκαρπη συνάντηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης

   Χωρίς συμφωνία ως προς το πρόσωπο που θα μπορούσε να ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, έληξε η συνάντηση αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη.

   Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας Χρόνης Μακρίδης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, οι οποίοι τόνισαν πως δεν έχουν πρόβλημα να υποδειχθεί πρόσωπο από τη ΔΗΜΑΡ ή εκτός των δύο κομμάτων, για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη, αλλά δεν αποδέχονται τον Μάρκο Μπόλαρη, που είναι, πλέον, εκτός ΠΑΣΟΚ.

   Από τη ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Δημητρακάς, ο γραμματέας του Περιφερειακού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Σπίγγος, ο Βαγγέλης Ζορκάδης μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής και ο επικεφαλής της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο Αδάμ Δράγας, είπαν ότι έχει επέλθει προσέγγιση με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη και θεωρούν νικηφόρα την υποψηφιότητά του.

   Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις προσπάθειες για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα το απόγευμα θα έχει νέα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κίνησης των «58».

   Στο σχεδιασμό του κόμματος είναι να γίνει μια συνάντηση αντιπροσωπειών δυνάμεων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς στις αρχές της άλλης εβδομάδας, με σκοπό τη συγκρότηση μιας διευρυμένης περιφερειακής παράταξης και την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης.

   Tweets by @vagelisgiakoumi
   Facebook Slider

   Register

   User Registration
   or Cancel