Νέα παρέμβαση γραφείου του Γ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Νέα παρέμβαση γραφείου του Γ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης

Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου ο οποίος ειναι βασικός συνεργάτης του πρωην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου γραφει για κυβέρνηση και οχι μόνο  :

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται ραγδαία αύξηση του αριθμού των δήθεν επιλησμόνων πολιτικών στελεχώνπροερχομένων από το κυβερνητικό στρατόπεδοτα οποία με κάθε ευκαιρίαδεν διστάζουν να πουν τον "πόνο τους", που δεν είναι άλλος από τα “δεινά” της διετίας2010-2011. Κατανοητή η στρατηγική τους.

Αλλά δυστυχώςμαζί αυξάνεται και το μέγεθος της γελοιότητας στην οποία υποπίπτουντόσο για να δικαιολογήσουν δικά τους λάθηόσο και για να εμφανιστούν άμωμοι και άσπιλοιενόψει εκλογών.

Γιατί είναι οι ίδιοι που ενώ σήμερα ομιλούν περί της επιτυχίας του πρωτογενούς πλεονάσματος,από την άλλη τους φταίει η διετία 2010 - 2011.

Λες και θα ήμασταν σήμερα σε πρωτογενές πλεόνασμααν δεν υπήρχαν οι προσπάθειεςοι επιλογές και οι αποφάσεις της τότε κυβέρνησης.

Λες και τα πρωτογενή ελλείμματα μειώθηκαν μόνα τουςμε μαγικές συνταγές Ζαππείου.

Αλλά ας το αφήσουμε αυτόγια να πάμε κατευθείαν στην ουσία.

Μήπως θυμούνται πόσο μειώθηκε το έλλειμμα το 2010 και το 2011;

Μήπως θυμούνται επί ποιας κυβέρνησης επετεύχθη αυτό;

Μήπως θυμούνται τι έλεγαν τότε;

Μήπως θυμούνται ποιες είναι οι προβλέψεις και ποια τα μέτρα του πρώτου μνημονίου και ποια είναι τα μέτρα που πήραν αυτοί μετά το δεύτερο μνημόνιο;

Μήπως θυμούνται σε πόσα δις Ευρώ υπολογίζονταν τα μέτρα που απαιτούνταν τον Νοέμβριο του 2011 και σε πόσα τελικά ανήλθαν;

Μήπως θυμούνται πόσες εκλογές μεσολάβησαν και πόσος χρόνος χάθηκε στον βωμό μικροκομματικών ή και προσωπικών σκοπιμοτήτων;

Μήπως θυμούνται ότιμια εκλεγμένη κυβέρνηση έπεσε να για ικανοποιηθούν αυτές οι σκοπιμότητες;

Μήπως θυμούνται τι άλλο είχε να αντιμετωπίσει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με αυτές τις σκοπιμότητες;

Μήπως θυμούνται ότι, αυτές οι σκοπιμότητες δεν σταματούσαν ούτε καν στα όρια της παράταξης μαςαλλά τα διεμβόλιζαν;

Και κάτι ακόμησυναφέςμήπως θυμούνται πόσες από τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδόμησαν ή επιχείρησαν να αποδομήσουν στο όνομα διευθετήσεων που σε κάθε περίπτωση παραπέμπουν ευθέως στα δεινά του πελατειακού κράτους που μας οδήγησε στο χείλος της καταστροφής;

Και προσθέτωςμήπως θυμούνται την περίοδο 2010 - 2011, ποια χώρα ήταν πρώτη σε μεταρρυθμίσεις μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑσύμφωνα με τον ίδιο τον Οργανισμόκαι επί ποιας κυβέρνησηςΠρωτιά για την οποία επίσης πανηγυρίζουν σήμερα ενώ τότε αντιμάχοντανκάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας;

Αν όχιτην επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από μια κυβέρνηση που θυσιάστηκε για να παίζουν ανερυθρίαστα τα παιχνίδια τουςθα τους το θυμίσουμε εμείς.

Για την ώρααρκεί  να τους θυμίσουμε μόνο τα εξής:

Το έλλειμμααπό το 15,6%, που το άφησε η κυβέρνηση Καραμανλήμέσα σε μόλις έναν χρόνο,στα τέλη του 2010 έπεσε κατά ποσοστιαίες μονάδες και στα τέλη του 2011 έφθασε περίπου στο 9%.

Το δε πρωτογενές έλλειμμααπό το 10,5% στα τέλη του 2009, στο 4,9% στα τέλη του 2010 και στο 2,4% στα τέλη του 2011!

Το 80% της προσπάθειας μείωσης του θηριώδους πρωτογενούς ελλείμματος του 2009έγινε τη διετία 2010-2011. Την ίδια περίοδο η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ.

Παρεμπιπτόντωςόλα αυτά έγιναν την διετία για την οποία κάποιοι έχουν σήμερα την πολυτέλεια να εκφράζουν τον "πόνο τους".

More in this category: « Το ΚΚΕ εκφράζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια Το παζλ της Κουμουνδούρου για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel