Αλ. Τσίπρας : Στις 25 Μαϊου ξεχνάμε το μνημόνιο και τρόικα

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Αλ. Τσίπρας : Στις 25 Μαϊου ξεχνάμε το μνημόνιο και τρόικα

Δριμεία επίθεση στην τρόικα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Δουβλίνο όπου βρίσκεται για να προωθήσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η τρόικα «σε όποια χώρα πάτησε πόδι γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια και μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων».

Παράλληλα επιτέθηκε και κατά των κυβερνήσεων «που εφάρμοσαν αυτή την πολιτική και προσέφεραν τόσο πόνο στους πολίτες τους» ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν την ψεύτικη εικόνα ότι «η τρόικα πέτυχε».

«Οι λαοί, όμως, δεν θα τους πιστέψουν, διότι έζησαν και ζουν μια τραγωδία. Έζησαν και ζουν την κοινωνική δυστυχία της λιτότητας» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, οι λαοί «έχουν μια σημαντική ευκαιρία. Στις ευρωεκλογές να καταψηφίσουν τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και εφαρμόζουν τα μνημόνια».

«Στις 25 Μάη το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, στην Κύπρο, αλλά ενδεχομένως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης που στην πραγματικότητα η λιτότητα είναι κοινό project για όλη την Ευρώπη ή αν θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Αν θα τους γυρίσουμε πίσω. Αν θα διεκδικήσουμε να ζήσουμε χωρίς τις δικές τους συνταγές της αποτυχίας, αν θα οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη στο Δουβλίνο θα συνεχιστεί και την Τρίτη με συνάντηση στο Κοινοβούλιο με την ηγεσία του Sinn Fein και τον πρόεδρό του, Gerry Adams (10:00), με συνάντηση με τους ηγέτες των Εργατικών Συνδικάτων Mandate, Unite, ICTU (11:30) και με συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας (13:00).

Related items

  • Τι έλεγε ο Χ. Θεοχάρης για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση του στο Υπ. Οικονομικών
  • Ανήσυχος ειναι ο Αλ. Τσίπρας
  • Ο Γ. Δραγασάκης δεν πιστεύει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ενιαίο κόμμα
  • Ο Αλ. Τσίπρας για το πού θα βρει τα χρήματα
  • Βίντεο - Ο Γ. Σακελλαρίδης μιλάει για το ρόλο της αστυνομίας , τις διαδηλώσεις και ξαφνιάζει
More in this category: « Το γραφείο του Γ. Παπανδρέου απαντά στα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ Επίθεση Άδωνι στον Τσίπρα »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel