Απόψε στις 22:00 το debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Απόψε στις 22:00 το debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Σήμερα στις 10 το βράδυ εν ώρα Ελλάδος, στο Ευρωκοινοβούλιο θα διεξαχθεί το debate υπό την αιγίδα της EBU μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, στο οποίο θα συμμετέχει και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί ένα ζήτημα για τι γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί το debate, τελικά επιλύθηκε, αφού αποφασίστηκε η παρουσία μεταφραστών. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στα ελληνικά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει τελικά στα γαλλικά και οι Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές-Δημοκράτες), ο Γκι Φέρχοφσταντ (Φιλελεύθεροι) και η Σκα Κέλερ (Πράσινοι) στα αγγλικά. Οι ερωτήσεις θα υποβάλλονται στα αγγλικά.

Το debate μεταξύ των υποψηφίων θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάδοση σε 23 γλώσσες και οι θεματικές ενότητες ερωτήσεων θα είναι:

οικονομική κρίση,
Ευρώπη και άλλα θέματα πολιτικής,
κοινωνίας και περιβάλλοντος.
Ο κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά στην αρχική του τοποθέτηση για να εκθέσει τις απόψεις του, ενώ θα έχει περιθώριο 1 λεπτού για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που θα του υποβληθεί.

Related items

  • Τα πρώτα exit polls για την Θεσσαλονίκη
  • Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η «γκάφα» του Αλέξη Τσίπρα την στιγμή που σαλιώνει τον φάκελο
  • Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών
  • Μεγάλη η υπομονή του Αλ. Τσίπρα
  • Αντιπαράθεση για το δημοψήφισμα στη θεσσαλονίκη για το νερό
More in this category: « Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως έπαιζαν την Ελλάδα οι ξένοι Το ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Καρυπίδη »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel