Κουτσούμπας: Ψηφίστε με κριτήριο τα προβλήματά σας

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Κουτσούμπας: Ψηφίστε με κριτήριο τα προβλήματά σας

Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στο Περιστέρι

«Σε αυτήν την διπλή εκλογική μάχη, ο καθένας και η καθεμιά, πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο την ζωή του, τα προβλήματά του και τις δυσκολίες του», υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία στο Περιστέρι, καλώντας σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Προτάσσοντας το θέμα της ανεργίας, είπε ότι οι θέσεις των κομμάτων για την ανακούφιση των ανέργων πρέπει να αποτελέσουν ενιαίο κριτήριο ψήφου και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

«Εδώ σ' αυτές τις λαϊκές γειτονιές που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η φτώχεια εξαθλιώνει, η πείνα θερίζει, εδώ πρέπει ακόμα περισσότερο, να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «αυτό πρέπει να γίνει με όρους οργανωμένης συλλογικής δράσης και διεκδίκησης που ξεκινά και καταλήγει στην ευθύνη πρώτα απ' όλα, του κράτους να καλύψει άμεσα κάθε βασική ανάγκη της λαϊκής οικογένειας, μέσα από τις κρατικές δομές».

«Με τέτοιους όρους θα δυναμώνει η λαϊκή αλληλεγγύη και δε θα χρειάζεται χορηγούς τα μονοπώλια αλλά ούτε και τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τα τσεπώνουν χοντρά, για να ξελασπώσουν το σύστημα που γεννά και αναπαράγει την ανεργία» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα, είναι θέση ταξική και θωρακίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα απέναντι στους όψιμους "ευρωσκεπτικιστές" που σηκώνουν τη σημαία της εξόδου από το ευρώ, γιατί θέλουν να βάλουν τους εργάτες τους άνεργους τους ανθρώπους του μόχθου, κάτω από ξένη σημαία δυνάμεων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου».

«Η αποδέσμευση, που προβάλλει το ΚΚΕ, είναι ενταγμένη στον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, στο δρόμο της ενοποίησης της Ευρώπης προς όφελος των λαών, στην Ευρώπη του σοσιαλισμού. Ο δρόμος του ΚΚΕ δεν είναι μοναχικός, ούτε δρόμος απομόνωσης» είπε ο γ. της ΚΕ του κόμματος, τονίζοντας ότι «αντίθετα μέσα στην ΕΕ, ο κάθε λαός είναι μόνος του».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η θέση για αποδέσμευση με Λαϊκή Εξουσία για κάθε χώρα της Ευρώπης και για την Ελλάδα είναι αυτή που οδηγεί στην κατάργηση της ΕΕ, στην Ενωμένη Ευρώπη του Σοσιαλισμού και υπογράμμισε ότι αυτή η θέση είναι η πιο φιλοευρωπαϊκή, γιατί ενώνει τους λαούς με σχέσεις ισότιμης συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης.

Τέλος, στην συγκέντρωση του ΚΚΕ ανακοινώθηκε ότι υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιστέρι θα είναι ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Related items

More in this category: « Τι συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Α. Λοβέρδος δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ συμμετέχω στην Ελιά »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel