ΥΠΟΙΚ: Σε πλήρη γνώση μας η συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

ΥΠΟΙΚ: Σε πλήρη γνώση μας η συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα

ΥΠΟΙΚ: Σε πλήρη γνώση μας η συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα

Σε πλήρη γνώση της ελληνικής αποστολής ήταν η συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, καθώς και των υπουργών Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα την Ελλάδα διευκρινίζει στο in.gr ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal που μιλούσε για «μυστική συνάντηση» των Σόιμπλε, Μοσκοβισί και υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ με θέμα την Ελλάδα, χωρίς να είναι προσκεκλημένος ο κ. Γ. Στουρνάρας, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου υποβάθμισε το ζήτημα κάνοντας λόγο για τυπική συνάντηση που επαναλαμβάνεται σε κάθε Eurogroup.

«Και βεβαίως γνωρίζαμε τη συνάντηση. Είναι κάτι που γίνεται κάθε φορά στα πλαίσια του Eurogroup. Αφορά τους θεσμούς που μετέχουν στην τρόικα και την πλευρά των δανειστών. Είναι φυσιολογικό να μην μετέχουμε σε αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα ο ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής, ωστόσο τόνισε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν θέσει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο στελεχών έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Τονίζεται πως το δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε πως Σόιμπλε, Μοσκοβισί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ συζήτησαν για το πώς θα «πιέσουν» την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει με τις μη δημοφιλείς δομικές μεταρρυθμίσεις και πως θα συγκεντρώσουν τα κεφάλαια ώστε να καλύψουν τα κενά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι οποίες εκτιμώνται σε 5 -6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα η συνάντηση δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel