Νεο πακέτο δανείου για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Σόϊμπλε

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Νεο πακέτο δανείου για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Σόϊμπλε

Νεο πακέτο δανείου για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Σόϊμπλε

Ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα φέρεται να προτείνει πριν τις ευρωεκλογές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel


Σύμφωνα με το «Spiegel», ο Σόιμπλε υποστήριξε: «Ως δυνατότητες αναφέρονται ένα περαιτέρω ‘κούρεμα’ χρέους ή ένα ‘περιορισμένης έκτασης πρόσθετο πρόγραμμα’, στο οποίο η Ελλάδα θα ελάμβανε φρέσκο χρήμα από τον ΕΜΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το νέο πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναλόγως πώς θα διαμορφωθεί». Πρόσθεσε ότι η «νέα βοήθεια θα συνδέεται με τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι ως τώρα τις μεταρρυθμίσεις».

Ωστόσο. εκπρόσωπος του Σόιμπλε διέψευσε αργότερα την πληροφορία, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν νέα δεδομένα και παρέπεμψε σε δηλώσεις του Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα.

Στο περιοδικό αναγράφονται και οι διαπιστώσεις της τρόικας για την Ελλάδα σύμφωνα με τις οποίες η χώρα έχει υλοποιήσει ως τώρα λιγότερα από τα μισά μεταρρυθμιστικά μέτρα από αυτά που είχε υποσχεθεί. Η Deutsche Welle, από την άλλη, σε δημοσίευμά της αναφέρει ως πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ΕΜΣ, το οποίο δεν θα ονομαστεί «τρίτο πακέτο», με όρους «που δεν θα προκαλούν εντάσεις», ενώ δεν γίνεται λόγος για ενδεχόμενο «κούρεμα» ή ελάφρυνση του χρέους πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την Eurostat.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel