Χίλιες προσλήψεις εφοριακών και 150 τελωνιακών

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Χίλιες προσλήψεις εφοριακών και 150 τελωνιακών

Χίλιες προσλήψεις εφοριακών και 150 τελωνιακών

Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής αλλά και της υποστελέχωσης εφοριών και τελωνείων της χώρας σχολίασε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε 1.000 προσλήψεις εφοριακών αλλα και 150 τελωνειακών υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει χρονικά το πότε θα πραγματοποιηθούν.

 

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον ρόλο του κεντρικού ομιλητή στην παρουσίαση του βιβλίου του οικονομικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Μάρκοβιτς, με τίτλο: «Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία: Ένα εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής», κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκε να απαντήσει σε επικρίσεις για τις παραβάσεις, τα πρόστιμα, αλλά και το νέο τρόπο υποβολής φορολογικών συγκεντρωτικών καταστάσεων.

«Η φοροδιαφυγή δεν εντοπίζεται με ευχολόγια», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης ενώ σχετικά με τον νέο τρόπο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων απάντησε πως «αν δεν το κάναμε δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τη φοροδιαφυγή και να απελευθερώσουμε τους νόμιμους φορολογούμενους». «Σκοπός είναι να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας, που ήταν να ταλαιπωρούμε τον κόσμο για να πιάνουμε λίγους που φοροδιαφεύγουν. Να συγκεντρώνουμε τα στοιχεία στην πηγή και με αυτά να στοχεύσουμε στους ελέγχους», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας.

Όπως υπογράμμισε οι οργανωτικές αλλαγές, που πραγματοποιούνται στις εφορίες της χώρας, αποσκοπούν στον έλεγχο του προσωπικού, σε σχέση με το φόρτο εργασίας κάθε υπηρεσίας, ενώ, όπως είπε, με το νέο οργανόγραμμα δεν θα γίνονται άσκοπες μετακινήσεις. Σε ερώτηση αν υπάρχει γραφειοκρατία στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι αυτά που έγιναν μέσα σε 6 μήνες, σε άλλες χώρες δεν γίνονται ούτε σε 5 χρόνια και σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το 2009 μόνο το 30% των φορολογικών δηλώσεων είχε υποβληθεί ηλεκτρονικά και το 2013 το 97%.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρας

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel