Τι δέχεται και τι δεν δέχεται η τροικα απο τις συναντήσεις της

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Τι δέχεται και τι δεν δέχεται η τροικα απο τις συναντήσεις της

Από τα εργασικά και το Δημόσιο μέχρι και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανοικτά παραμένουν όλα τα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την κυβέρνηση .

Στη βάση αυτή μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση το Σαββατοκύριακο.

Οι επικεφαλής της τρόικα δεν δέχονται τις ελληνικές θέσεις για «ισχυρό πρωτογενές πλεόνασμα» του 2013, «βλέπουν» δημοσιονομικό κενό και για το 2014, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια ετοιμάζουν να κάνουν «παρέλαση» μέσα στο τριήμερο στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο.

Ενδεικτικό αυτού είναι η δήλωση που έκανε φεύγοντας από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών μέλος της τρόικας.

«Έχουμε πολύ δουλειά» είπε χαρακτηριστικά το μέλος της τρόικας.

Ενδεικτικό όμως των «αγκαθιών» που υπάρχουν μεταξύ της κυβέρνησης και των τροικανών είναι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου και η στάση των Ελλήνων υπουργών: «Τις επόμενες ώρες και ημέρες ξεκινάμε να δουλεύουμε τα κείμενα συμφωνίας».

Αν και σε ότι αφορά τη σύνταξη των κειμένων της συμφωνίας η αισιοδοξία υπάρχει στους επικεφαλής των αρμόδιων υπουργείων, σήμερα όμως φάνηκε όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά και η κυβέρνηση βρίσκεται πιεζόμενη από το χρόνο μέχρι τις 10 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup για τη δόση των 8,8 δισ. ευρώ.

Τα θέματα – αγκάθια που παραμένουν ανοικτά είναι:
Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013: πηγή ανέφερε ότι η Τρόικα θα περιμένει να οριστικοποιηθούν οι εισπράξεις του Φεβρουαρίου, που προσμετρώνται στο 2013.

Τα μέτρα του 2014: η Τρόικα αμφισβητεί αν είναι διατηρήσιμο του πλεόνασμα και στο 2014.

- Παροχές: είναι επιφυλακτικοί στο πώς θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Δέχονται να περιληφθεί σχετική πρόβλεψη για τη συμφωνία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, προτιμούν να διατεθεί «οριζόντια» για ένα δίχτυ ασφάλειας κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση (άνεργοι κλπ), αντί να μοιραστεί επιλεκτικά «προς άρση αδικιών».

Στο μεταξύ αν και το κλίμα στη συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν καλό και εκφράστηκε ικανοποίηση σχετικά με τα θέματα της διαθεσιμότητας των απολύσεων και των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα, ανοικτό παρέμεινε το θέμα για το αν θα συνυπολογιστούν μέσα στις 15.000 απολύσεις οι 1.700 υπάλληλοι που πρόσφατα έφυγαν από το Δημόσιο και παρέμεναν μέχρι πρότινος με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

More in this category: « Μείωση τιμολογίων ΔΕΗ εώς 35% δείτε ποιους αφορά Ρύθμιση ανάσα για το ΦΠΑ »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel