Η πρόταση του Γ. Στουρνάρα για τα τεστ των τραπεζών

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Η πρόταση του Γ. Στουρνάρα για τα τεστ των τραπεζών

Πρόταση Στουρνάρα να «παγώσουν» οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, μέχρι να ολοκληρωθούν τα ευρωπαϊκά stress tests
Ως το «υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα» χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση το θέμα με τις τράπεζες. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε πως «το θέμα θα θέσει στο Eurogroup ο κ. Γιάννης Στουρνάρας». Όπως φαίνεται, ίσως δεν ήταν μόνο το ΔΝΤ που διαφωνεί με την Τράπεζα της Ελλάδος για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, και οι τρεις εταίροι στην τρόικα εμφανίστηκαν ενωμένοι στην τελευταία συνάντηση με τον κ. Προβόπουλο.

«Υπάρχει θεσμικό πρόβλημα από την εμπλοκή του ΔΝΤ, επιδιώκει να μείνει ανοιχτό το Review όσο δεν κλείνει το θέμα των τραπεζών» ανέφερε η ίδια πηγή, εκφράζοντας και την εκτίμηση ότι «το ΔΝΤ να θέλει να μπει στον SSΜ (Μόνιμο Μηχανισμό Εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών)», πράγμα όμως που δεν επιθυμούν οι Ευρωπαίοι. Εκεί φαίνεται πως θα δοθεί μάχη της επόμενες ημέρες. Σε μια κίνηση ελιγμού, ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε συμβιβαστική λύση στο τραπέζι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, πρότεινε να «παγώσουν» οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, μέχρι να ολοκληρωθούν τα ευρωπαϊκά stress tests. Στην πρόταση αυτή, όπως αναφέρει το protothema, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι έως τότε δεν θα «πειράξει» τα χρήματα που βρίσκονται στο ΤΧΣ και φτάνουν τα 14 δισ. ευρώ. Μεγάλο πρόβλημα παραμένουν και τα εργασιακά. Η τρόικα επιμένει σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δεν θα έχει λόγο στις ομαδικές απολύσεις ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά στα μέτρα του ΟΟΣΑ, διαφαίνονται σημεία σύγκλισης και η Τρόικα φαίνεται να αποδέχεται τις ελληνικές εναλλακτικές προτάσεις για φάρμακα, φαρμακεία, γάλα, βιβλία κλπ. Έπειτα απ' όλα αυτά, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών λέει ότι δεν προλαβαίνουμε να κλείσουμε συμφωνία με την Τρόικα μέχρι το Σάββατο και πλέον περιμένουμε μια θετική δήλωση προόδου για την ελληνική οικονομία από την ομάδα Τόμσεν στο Eurogroup της Δευτέρας.

Related items

  • Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα άλλαξε βιβλίο όχι απλώς σελίδα
  • Αλ . Τσίπρας: εκλεκτικές σχέσεις χρυσής αυγής με τη ΝΔ
  • Και νέα δύσκολα νομοσχέδια καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές για να λάβουμε τις υποδόσεις
  • Ο Απ. Κακλαμάνης δεν συνδέει την ψήφο του με του Γ. Παπανδρέου
  • Τσίπουρο και τσικουδιά κερνάει τους ευρωπαίους ομολόγους του ο Γ. Στουρνάρας
More in this category: « Τα τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων και δανείων Οι Γερμανοί ξανάρχονται »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel