[Ερευνα] Πάνω απο τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν εφορία

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

[Ερευνα] Πάνω απο τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν εφορία

Έξι στους δέκα πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Αυτό σε ποσοστά αντιπροσωπεύει το 59% των Ελλήνων πολιτών.

Η έρευνα, με τίτλο Οικονομικό Βαρόμετρο, δείχνει οριακή βελτίωση των εκτιμήσεων των συμμετεχόντων αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και των προσωπικών τους οικονομικών. Το πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, αναφέρεται στην εκτίμηση των πολιτών για τη μείωση των τιμών των προϊόντων -γάλα, ψωμί, φάρμακα- εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους.

Σχεδόν έξι στους δέκα θεωρούν ότι οι τιμές των προϊόντων δε θα μειωθούν μετά και την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης τους, το 16% των συμμετεχόντων είναι αβέβαιοι για το αποτέλεσμα, ενώ μόλις το 26% θεωρεί ότι οι τιμές των προϊόντων για τα οποία θα αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους, θα μειωθούν.

Σχετικά με τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, έξι στους δέκα (59%) πολίτες εκτιμούν ότι δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Αντιθέτως, τρεις στους δέκα (31%) απάντησαν ότι θεωρούν πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν, ενώ ένας στους δέκα (10%) δεν είναι σε θέση να παρέχει κάποια εκτίμηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία ALCO, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου – 02 Μαρτίου 2014 και τα στοιχεία της επεξεργάστηκαν από το κέντρο μελετών και έρευνας του ΕΒΕΑ.

Related items

  • Προληπτικοί έλεγχοι απο ΔΟΥ και τελωνεία
  • SOS απο τα φιλανθρωπικά ιδρύματα
  • Ποιες αποδείξεις περνάνε ποιοι δεν χρειάζεται να τις μαζεύουν
  • Πίνακες και παραδείγματα του φόρου που θα πληρώσουν μισθωτοί συνταξιούχοι, ελεύθεροι επσγγελματίες
  • Χ. Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις
More in this category: « Οι εμπορικές αλληλεξάρτησης μεταξύ ΗΠΑ -Ρωσία -Ε.Ε Παραιτήσεις οκτώ στελεχών στο κέντρο ελέγχου μεγάλου πλούτου »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel