Παραιτήσεις οκτώ στελεχών στο κέντρο ελέγχου μεγάλου πλούτου

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Παραιτήσεις οκτώ στελεχών στο κέντρο ελέγχου μεγάλου πλούτου

Μετά την παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Ευάγγελου Χασάπογλου παραιτήθηκαν την Παρασκευή οκτώ στελέχη του , ο υποδιευθυντής του Κέντρου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και επτά επόπτες .

Να σημειωθεί πως το (ΚΕΦΟΜΕΠ) είναι ο δεύτερος φοροελεκτικός μηχανισμός μετά το ΣΔΟΕ και ο ρόλος του είναι να ελέγχει μείζονος σημασίας και τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα χιλιάδων πολιτών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και οι περιβόητες offshore.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα , πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αφόρητες πιέσεις προς τους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Το περίεργο με το Κέντρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει θεωρητικά ως στόχο έως τα τέλη Απριλίου να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore.
Με την αποδιάρθρωση της υπηρεσίας όμως ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και στελέχη της υπηρεσίας, προτιμούν την έξοδο.

Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ο νέος διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ Δημήτρης Μασίνας επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς και είχε σύσκεψη μαζί τους για θέματα ελέγχων.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel