Ετσι θα ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια σύμφωνα με τη τράπεζα Ελλάδας

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ετσι θα ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια σύμφωνα με τη τράπεζα Ελλάδας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υιοθέτηση του ιρλανδικού μοντέλου αντιμετώπισης των δανείων σε καθυστέρηση, καθώς στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ήδη ξεκινήσει υπό τη πίεση της Τρόικα, η οποία ζητά επίσπευση των διαδικασιών νομοθέτησης των αναγκαίων διατάξεων, η Τράπεζα της Ελλάδας απέστειλε στις τράπεζες τον «μπούσουλα» για τα «κόκκινα» δάνεια, ζητώντας απάντηση έως τις 10 του επόμενου μήνα.

Ανατρέχοντας κανείς στο μακροσκελές κείμενο αλλά και στα Παραρτήματα που το συνοδεύουν, αντιλαμβάνεται ότι οι διαδικασίες συνεννόησης με τους δανειολήπτες θα ξεκινάνε ακόμα και με την... υποψία της καθυστέρησης, ενώ οι λύσεις που θα προτείνονται κατά περίπτωση θα φτάνουν έως και την εθελοντικ(!) παράδοση του ενυπόθηκου ακινήτου.

Το «κλειδί» της νέας διαδικασίας, που σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί από τη 1η Ιανουαρίου του 2015, είναι η έννοια του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη- όπως αυτή περιγράφεται στον «μπούσουλα» της ΤτΕ- αλλά και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», για τις οποίες ο δανειολήπτης υποχρεώνεται στη συμπλήρωση ενός εξαντλητικού καταλόγου εσόδων πάσης φύσης αλλά και δαπανών ακόμα και ανελαστικών, όπως η διατροφή των μελών ενός νοικοκυριού.

Πηγή:iefimerida.gr

Related items

More in this category: « Οδηγός συμπλήρωσης φορολογικής δήλωσης Πότε επιτέλους θα σταματήσουν τα εισπρακτικά μέτρα; »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel