Το σπάσιμο του αποκλεισμού των ελληνικών τραπεζών στις αγορές απο την Πειραιώς

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Το σπάσιμο του αποκλεισμού των ελληνικών τραπεζών στις αγορές απο την Πειραιώς

Ως μία πολύ καλή ευκαιρία για να βγει η Ελλάδα στις αγορές χαρακτηρίζει την τρέχουσα ο Μιχάλης Σάλλας, έχοντας ως παράδειγμα το επιτυχημένο εγχείρημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Πειραιώς πούλησε στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ομόλογο με επιτόκιο 5,1% κάτι που ανοίγει το δρόμο για έξοδο στις αγορές από το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και ενδεχομένως για το Ελληνικό δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εκδώσει ομόλογο που θα σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές και θα μειώσει την πίεση των δανειστών στην ελληνική οικονομία.

«Οφείλουμε να κινηθούμε με ταχείς ρυθμούς και για την επανιδιωτικοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος», δήλωσε ακόμη σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ορμώμενος από τη μεγάλη επιτυχία της Τράπεζας Πειραιώς στο να σπάσει τον αποκλεισμό των ελληνικών τραπεζών από τις αγορές.

Ο κ. Σάλλας συμπλήρωσε πως: «Η επανιδιωτικοποίηση όχι μόνο είναι εφικτή λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί οργανισμοί, αλλά είναι κυρίως αναγκαία διότι θα ελαφρύνει κατά 20-25 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Related items

More in this category: « Πάλι αλλάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία που ενοποιούνται Μύθοι και πραγματικότητες ποιο είναι το πραγματικό πλεόνασμα »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Register

User Registration
or Cancel