Χαμηλού επιπέδου η αντιπαράθεση για τη θρησκεία λεει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Χαμηλού επιπέδου η αντιπαράθεση για τη θρησκεία λεει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στη συνεντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, ο γραμματεας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος σε ολα τα τελευταία πολιτικα δεδομένα είπε τα εξης. Για τη διαμάχη των θρησκευτικών πιστεύω των πολιτικών: Είναι χαμηλού επιπέδου αυτού του είδους η αντιπαράθεση. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση ότι οι μεν αγαπούν ή εκτιμούν τους τρομοκράτες, οι δε τους φασίστες, ή ο ένας είναι άθρησκος κι ο άλλος θρησκευόμενος, δεν βοηθάει και ιδιαίτερα δεν βοηθάει την κυβέρνηση. Όλα αυτά βέβαια έχοντας υπόψη ότι έχουνε περάσει 1700 χρόνια από το διάταγμα των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκίας.

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Μνημόνιο: Το πρώτο Μνημόνιο που υπογράψαμε είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Το ΚΚΕ την καταψήφισε γιατί πίστευε σε έναν άλλο δρόμο. Τα υπόλοιπα όμως κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛΑΝ και ο τότε Συνασπισμός την ψήφισαν στη Βουλή. Και σήμερα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι αν δεν έχουμε Μνημόνιο, δεν έχουμε και δεσμεύσεις. Και δεν λέει στον ελληνικό λαό ότι η πραγματικότητα είναι ότι και χωρίς Μνημόνιο –που στόχος της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει τρίτο μνημόνιο– υπάρχουν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποπροσανατολίσει τον λαό από την πραγματική διάσταση του ευρωπαϊκού ζητήματος. Εάν μάθουν οι Έλληνες πολίτες τι πιστεύουν τα κόμματα που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε θα βγάλουμε μόνιμα συμπεράσματα. Σχετικά με τη μέριμνα για τους αστέγους: Είναι προφανές ότι όταν πολλαπλασιάζεται η ανεργία, τέτοια φαινόμενα όπως η αύξηση των αστέγων, επεκτείνονται. Η ανεργία είναι διαλυτική για την κοινωνία μας. Άρα ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπισή της. Εκεί πρέπει να στοχεύσει το πρωτογενές πλεόνασμα. Οτιδήποτε μπορεί να κερδίσει η ελληνική οικονομία να πάει σε αυτό το πεδίο, και δεύτερον στην καθολική περίθαλψη για τους ανέργους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να καλύψουν εισφορές σε ταμεία, βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Πρέπει για όλους αυτούς να υπάρχει καθολική περίθαλψη.

Related items

More in this category: « Επίθεση του Τ. Ρήγα γραμματέα ΚΟ σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Το απόλυτο χάος στο Κίεβο σφαίρες, διαδηλώσεις, πέντε νεκροί και 300 τραυματίες »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel