Ραγδαίες εξελίξεις για το Κυπριακό

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ραγδαίες εξελίξεις για το Κυπριακό

Ραγδαίες εξελίξεις για το Κυπριακό

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με φόντο τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο Κυπριακό.

Πριν αναχωρήσει την Πέμπτη για την Αθήνα, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά» και η Λευκωσία αναμένει την απάντηση της τουρκοκυπριακής -η οποία κατά πληροφορίες δέχτηκε τηλεφωνική παρέμβαση από την Ουάσινγκτον για την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς Έρογλου.

Κατόπιν άτυπου συμβουλίου των αρχηγών των κυπριακών πολιτικών κομμάτων, ο Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε ότι «υπάρχουν προοπτικές για ένα ουσιαστικό κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων».

Πληροφορίες της Καθημερινής της Κύπρου αναφέρουν πως υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από την Ουάσινγκτον προς τος Ντερβίς Έρογλου. Η εφημερίδα αναφέρει πως ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ούλιαμ Μπερνς επικοινώνησε με τον Έρογλου ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς την κατάληψη στο κοινό ανακοινωθέν.

Η αμερικανική παρέμβαση ακολούθησε ανακοίνωση του Ντερβίς Έρογλου, στην οποία δήλωνε ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένει να ξεκαθαρίσει η στάση της ελληνοκυπριακής, ώστε οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν ξανά το συντομότερο».

More in this category: « Παπανδρεικοί και του Α. Λοβέρδου συνεργάτες ξεσπούν κατά Γ. Δατσέρη Εμφύλιος για τη φούσκα στο ΠΑΣΟΚ »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel