Άδωνις : Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν οι τράπεζες

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Άδωνις : Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν οι τράπεζες

Άδωνις : Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν οι τράπεζες

Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει το μνημόνιο, η ΕΚΤ θα σταματήσει να μας δίνει χρήματα και θα κλείσουν οι τράπεζες».

Αυτή ήταν η περιγραφή που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Την επίθεση του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο ζήτημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, είπε ότι αυτό αναδεικνύει πόσο προβληματικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και «πόσο θα μπλέκαμε αν είχε να διαχειριστεί σοβαρά θέματα. Άλλο να υπάρχουν αντάρτες και διαφωνίες σε ένα κόμμα και άλλο να σφάζονται μεταξύ τους. Εδώ γίνανε από δυο χωριά χωριάτες».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων. «Ούτε μια στο εκατομμύριο. Αυτή την στιγμή έχω πάρα πολλές ευθύνες στο υπουργείο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στις φήμες για υποψηφιότητα της Φωτεινής Πιπιλή στο δήμο Αθηναίων, απάντησε: «Την πάω πάρα πολύ την Φωτεινή, έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, τη θεωρώ από τους πολύ καλούς βουλευτές».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση της Γερμανίδας βουλευτού του κόμματος Die Linke κυρίας Ροτ, του κόμματος Die Linke. Συγκεκριμένα, η κ. Ροτ είχε αναφέρει ότι: «Το καλοκαίρι ήμουν στη Σκιάθο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος».

Αναφορικά με αυτή τη δήλωση, ο υπουργός σχολίασε ότι «ο πιο βασικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη δηλώνει ότι η Γερμανία δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος της Ελλάδας», ενώ επέκρινε παράλληλα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι θα σκίσει το μνημόνιο και θα κλείσει κόσμο στη φυλακή: «Τέτοιες δηλώσεις πλήττουν τη προσπάθεια της χώρας μας να ορθοποδήσει».

Όσον αφορά στο θέμα του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι γίνεται μία μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, που την σταματούσαν κάθε φορά τα συμφέροντα και τόνισε ότι η κυβέρνηση πέρασε το σχετικό νομοσχέδιο βγαίνοντας ενισχυμένη και τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει πλέον ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας και δεν θα έχει διπλό ρόλο. Τόνισε μάλιστα ότι σε ένα μήνα θα έχουμε περίπου το δημόσιο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Για τα γενόσημα φάρμακα είπε ότι είναι εξωφρενικό που δεν γράφονται και διερωτήθηκε αν προτιμούμε να μας κλέβουν.

More in this category: « Είκοσι μέτρα φωτιά Διαπραγματεύσεις σε τεντωμένο σχοινί - Λεπτές ισορροπίες μεταξύ τρόικας - κυβέρνησης - κομμάτων Πουλάει χρήμα ο Τομσεν για την καρέκλα του στο ΔΝΤ‏ »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel