Α.Σαμαράς και Ν. Αναστασιάδης για το Κυπριακό στο Μαξίμου

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Α.Σαμαράς και Ν. Αναστασιάδης για το Κυπριακό στο Μαξίμου

Α.Σαμαράς και Ν. Αναστασιάδης για το Κυπριακό στο Μαξίμου

Στη συνάντηση στο μέγαρο μαξίμου στη συνάντηση Σαμαρά και Αναστασιάδη κεντρικό θέμα συζήτησης είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια συμφωνίας για την κοινή διακήρυξη της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

 

Μάλιστα, ο κ. Αναστασιάδης, σε σύσκεψη που είχε χτες με τους αρχηγούς των κομμάτων στη Λευκωσία, δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό, κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, για τον ίδιο ζητούμενο είναι η διασφάλιση της συλλογικότητας και της μεγίστης εθνικής ενότητας, ενώ συνέστησε υπομονή και αυτοσυγκράτηση για να μην υπάρξουν τυχών ανεδαφικές και παραπλανητικές ερμηνείες.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι αναμένει την απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει αναλυτικά και σε βάθος για τα πραγματικά δεδομένα.

Από την δική της πλευρά, η τουρκοκυπριακή πλευρά δηλώνει ότι αναμένει να ξεκαθαρίσει η στάση της ελληνοκυπριακής, όσον αφορά στην κοινή διακήρυξη.

Μάλιστα, ανακοίνωση από το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου επισημαίνει: «Φαίνεται να είμαστε στο τελευταίο στάδιο των προσπαθειών, που άρχισαν εδώ και καιρό για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει κατάληξη στην κοινή διακήρυξη».

Να σημειωθεί ότι η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι η συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel