Κ.Μητσοτάκης: Λιγότεροι βουλευτές θα είναι μήνυμα στο λαό

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Κ.Μητσοτάκης: Λιγότεροι βουλευτές θα είναι μήνυμα στο λαό

Κ.Μητσοτάκης: Λιγότεροι βουλευτές θα είναι μήνυμα στο λαό

Την πρότασή του για μείωση του αριθμού των βουλευτών επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Για να ψηφιστεί χρειάζεται μια απλή αλλαγή του εκλογικού νόμου» είπε και πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έστελνε ένα καταλυτικό μήνυμα στους πολίτες. Εκτός από τον αριθμό των βουλευτών είπε ότι ζήτημα αποτελούν και τα προνόμια.

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολικών φυλάκων και της υπουργικής απόφασης που τους καλεί να κάνουν αιτήσεις για να γίνουν βοηθοί θαλάμου, είπε πως οι σχολικοί φύλακες θα βοηθήσουν το νοσηλευτικό έργο. «Είναι 526 αιτήσεις, ένας στους τρεις θα βρει δουλειά. Προηγούνται οι τρίτεκνοι με το γράμμα του νόμου. Έχουμε εντάξει μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και τις ενδιάμεσες μορφές αναπηρίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι θα γίνει με εκείνους που δεν θα πληρούν τα κριτήρια και τελικά δεν θα προσληφθούν και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ανάγκες υπάρχουν αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τη συνολική ροή των αιτημάτων. Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν αδικείται». Πάντως, είπε ότι «το Δημόσιο σήμερα μας κοστίζει 8 δισεκατομμύρια λιγότερα από ότι μας κόστιζε το 2009».

Related items

  • Κλειστά τα Φαρμακεία μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου
  • Διαπληκτισμοί Άδωνι με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών
  • Οι τελικοί πίνακες με τις διαθεσιμότητες των σχολικών φυλάκων
  • Επιστολή παραίτησης της Ρ. Δούρου απο τη βουλή
  • Φαρμακεία , γάλα και ταξί προκαλούν έμφραγμα στη κυβερνητική συνοχή με απειλές βουλευτών
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel