Α. Σαμαράς: Το μελλον μας ειναι ο τουρισμός

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Α. Σαμαράς: Το μελλον μας ειναι ο τουρισμός

Α. Σαμαράς: Το μελλον μας ειναι ο τουρισμός

Με αφορμή τα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης HORECA ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του διαμήνυσε ότι «ο τουρισμός θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή και στο μέλλον», δίνοντας πλέον έμφαση στην ποιοτική αναβάθμισή του, στις συνέργειες που μπορεί να έχει με άλλους τομείς και στην αναζήτηση εναλλακτικών αγορών.

 

«Είναι η πρώτη "ατμομηχανή", να το πω έτσι, που "πήρε μπρος" κι άρχισε να τραβά ολόκληρη την οικονομία μας από μια οδυνηρή ύφεση, που κράτησε έξι χρόνια. Τώρα, φαίνεται ότι σιγά-σιγά ακολουθούν κι άλλοι τομείς, γιατί ο τουρισμός έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα οριζόντια παντού, σε όλες τις διαστάσεις της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Μετά την αναφορά του στις εντυπωσιακές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού για το 2013 και τη συμβολή του στην ανάκαμψη της χώρας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το 2014 μπορεί να γίνει έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό και με αφορμή την ελληνική Προεδρία της ΕΕ, και τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τη δυναμική και τη σημασία του τουρισμού για ολόκληρη την Ευρώπη».

«Το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας μετατοπίζεται στην Ασία, ενώ αυξανόμενη είναι η οικονομική επιρροή της Ρωσίας, αλλά και χωρών της Λατινικής Αμερικής. Και να μην ξεχνάμε, βέβαια, την Κίνα, που αναπτύσσεται συνεχώς και έχει μπει δυναμικά στην διεθνή τουριστική αγορά. Ζούμε, λοιπόν, σε μία πολιτική και οικονομική συγκυρία, που τα πάντα αλλάζουν στον κόσμο. Ολόκληρη η Ευρώπη, και πολύ περισσότερο η Ελλάδα, πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρον», επεσήμανε.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel