Κόντρα ΝΔ και Χρυσής Αυγής

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Κόντρα ΝΔ και Χρυσής Αυγής

Κόντρα ΝΔ και Χρυσής Αυγής

Το ενδεχόμενο να κοντραριστούν στις επικείμενες ευρωεκλογές Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή στην δεύτερη θέση σχολιάζει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Financial Times, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 

Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα ο Ηλίας Κασιδιάρης αναγνωρίζει στον εαυτό του τον ρόλο του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, μετά την προφυλάκιση του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ σε ότι αφορά τις κατηγορίες που ο ίδιος αντιμετωπίζει, εκτιμά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η φυλάκισή του πριν τις δημοτικές εκλογές για τις οποίες είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων.

«Σε ένα γραφείο διακοσμημένο με τα γαλανόλευκα χρώματα της Ελλάδας, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλά για τα σχέδια του να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων- από το κελί της φυλακής. "Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να με βάλει στη φυλακή πριν τις εκλογές έτσι ώστε να μην έχω το δικαίωμα να μιλώ στο κοινό" λέει. Αλλά εγώ θα είμαι υποψήφιος εκτός και εάν περάσουν έναν ειδικό νόμο που θα μου στερεί τα πολιτικά δικαιώματα». Αυτό αναφέρουν οι Financial Times σε ρεπορτάζ της Kerin Hope.

Συνεχίζοντας, οι FT αναφέρονται στο πως επηρεάστηκαν δημοσκοπικά τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πως δημιουργήθηκε εν τέλει ένα κλίμα συμπάθειας μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο μελών του κόμματος έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

«Μερικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και θα μπορούσε ακόμη και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία για την δεύτερη θέση, πίσω από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην Εθνική Αυγή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να υποστηρίζει πως «η Εθνική Αυγή θα έχει μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς. Θα πάρουν ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα», υποστηρίζει.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel