Δημ. Καρύδης : Ας μας πει η κ. Κοππά με ποιον ειναι

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Δημ. Καρύδης : Ας μας πει η κ. Κοππά με ποιον ειναι

Ο γραμματεας επικοινωνιακης πολιτικής Δημήτρης Καρύδης μίλησε στην τηλεόραςη του σκαι και αναφέρθηκε εναντιον της κυριας Κοππά . Δημοσιογράφος: Η κ. Κοππά έκανε μια πολύ σκληρή επίθεση λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ ,ότι έχετε αφήσει πίσω αλλαγές που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ ,την περίοδο του Γ. Παπανδρέου γενικά ότι τίποτε δεν σας διαχωρίζει από τη ΝΔ. Και επίσης ότι παρά το ότι τα λέει εδώ και δύο χρόνια ουδέποτε εκλήθη να συζητήσετε μαζί της .

Δ. Καρύδης: Για να ξεκινήσω από το τελευταίο, το κόμμα μας έχει συγκεκριμένες διαδικασίες στις οποίες μπορούσαν να συμμετέχουν και συμμετείχαν, όλοι οι ευρωβουλευτές και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στα Συνέδρια του. Το αν δεν ήρθε ποτέ η κ. Κοππά είναι δική της ευθύνη. Τώρα όσον αφορά τα όσα λέει, για τη συγκυβέρνηση και τη στάση του ΠΑΣΟΚ, θα σας το πω με ένα τίτλο ότι είναι η αποθέωση της υποκρισίας και του τυχοδιωκτισμού. Θυμάστε ότι κυβερνήσεις συνεργασίας, με τη ΝΔ και με το ΛΑΟΣ είχαμε από το τέλος του 2011. Κατόπιν είχαμε τις εκλογές το 2012 και είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ και τη ΝΔ. Την κ. Κοππά δεν την ενοχλούσε τότε όλο αυτό το θέμα, την ενόχλησε 2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Δημοσιογράφος: Δύο χρόνια είπε ότι τα λέει αυτά και δεν την κάλεσε κανένας.

Δ. Καρύδης: Σας εξήγησα ότι υπάρχουν διαδικασίες όπου έρχονται όλοι οι ευρωβουλευτές οι οποίοι συμμετέχουν. Αυτό ήταν μια απόφαση της κ. Κοππά η οποία εδώ και μήνες το μόνο που έκανε ήταν να συνοδεύει τον κ. Κουβέλη και να προσπαθεί να του βρει επαφές με ευρωπαίους σοσιαλιστές. Και όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, ότι το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, τον Καλλικράτη, τη Διαύγεια, τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια με το νόμο της Διαμαντοπούλου, θα σας πως το τραγελαφικό που συμβαίνει. Έψαξα, τι είχαν ψηφίσει οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Αποδεικνύεται ότι και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ και μετά ως αυτόνομο κόμμα – όταν ψηφίσθηκε ο Καλλικράτης δεν υπήρχε η ΔΗΜΑΡ - είχαν ψηφίσει κατά του Καλλικράτη. Και στη συνέχεια είχαν ψηφίσει και κατά της Διαύγειας. Και για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια – αυτό που επικαλείται ως βασικό επιχείρημα, αυτοί που είχαν πρωτοστατήσει ήταν ο κ. Παπαθεοδώρου, τότε υφυπουργός Παιδείας που πήγε στη ΔΗΜΑΡ και η κ. Ρεπούση. Άρα δηλαδή καταγγέλλεις τον πολιτικό φορέα σου ότι δήθεν εγκατέλειψε κάποιες μεταρρυθμίσεις του προηγούμενου πρωθυπουργού - ψέματα φυσικά, δεν ισχύει τέτοιο πράγμα γιατί στον Καλλικράτη δεν έχει γίνει καμία αλλαγή - και πηγαίνεις σε αυτόν που τα έχει καταψηφίσει . Γι αυτό λέω ότι είναι η αποθέωση της υποκρισίας και του τυχοδιωκτισμού. Προφανώς οι λόγοι που την ώθησαν να πάει εκεί δεν είναι πολιτικοί και ιδεολογικοί αλλά προσωπικού αδιεξόδου.

Ερώτηση: Λέει όμως για την αντιπροεδρία που δεν σου επιτρέπει κάποια απόσταση.

Δ. Καρύδης: Εμείς έχουμε μιλήσει πολύ καθαρά για όλα αυτά. Είναι μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης για τη σωτηρία της χώρας. Το έχουμε πει καθαρά στο λαό, στα μέλη μας και στα στελέχη μας. Υπάρχει κατοχυρωμένη σε αυτό, το θέμα στο ΠΑΣΟΚ πλειοψηφούσα άποψη .Από κει και πέρα εμείς ως ΠΑΣΟΚ παλεύουμε στα πλαίσια αυτής της κυβέρνησης να αλλάξουμε πολιτικές κυρίως στα κοινωνικά θέματα και στα θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης.

.
Ερώτηση: Το λέει και εκείνη ότι δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση.

Δ. Καρύδης: Δεν μπορείς να λες να μην πέσει η κυβέρνηση και από την άλλη να καταγγέλλεις το κόμμα σου ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση, ή «είσαι με τον χωροφύλαξ ή με τον αστυφύλαξ».

More in this category: « Αντιδρούν οι Παπανδρεϊκοί με τον Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ δήλωση με αιχμές του Φ. Σαχινίδη Η αφίσα της ΝΔ για το φυσικό αέριο που εξόργισε το ΠΑΣΟΚ »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel