Β. Βενιζέλος : Τι έχουν να πούνε τώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ;

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Β. Βενιζέλος : Τι έχουν να πούνε τώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ;

Με ανακοινωση του ο υπουργός εξωτερικών και αντιπροεδρος της κυβερνηςης Βαγγέλης βενιζέλος με αφορμή τις κατηγορίες των κομματων περι απουσίας της ελληνικής κυβέρνησης απο τις εξελίξεις στην Ουκρανία , αναφέρει τα εξης : Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ´´Χρυσή Αυγή´´ ισχυριζόντουσαν ότι η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και έλαβαν άμεση και αποστομωτική απάντηση από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Χθες που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε τον Ελληνισμό της Μαριούπολης για να μεταφέρει την στήριξη και την μέριμνα όχι μόνο τη Κυβέρνησης αλλά όλου του Ελληνικού λαού, τα ίδια κόμματα διαμαρτύρονται γιατί ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται την Ουκρανία!

Με την ίδια άνεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήθελαν πιο ενεργή παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας στην ουκρανική κρίση - χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς συσχετισμοί - μόλις ο κ.Βενιζέλος πήγε στο Κίεβο με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και για την οικονομική στήριξη της χώρας και για την κρίση με την Ρωσία, εκφράζουν την αντίθεσή τους!

Θέλουν η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί αόο το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο! Κάτι που φυσικά δεν λέει ούτε η Ρωσία που μετέχει στις σχετικές διεθνείς επαφές.
Αυτή είναι η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα.

Η δική μας αντίληψη είναι τελείως διαφορετική και επιτρέπει στην Ελλάδα να μετέχει αξιόπιστα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι, θωρακίζοντας τα εθνικά συμφέροντα.

Αν είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και την στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό.

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel