ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατά Βενιζέλου για την Ουκρανία

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατά Βενιζέλου για την Ουκρανία

Σφοδρή επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο άσκησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του έπειτα από τις επαφές που είχε με την μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, παρόλο που είχε ως στόχο να «καθησυχάσει» τους Ελληνες της Διασποράς, δεν έκανε καμιά αναφορά στην λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία, όπως αναφέρει, συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ελλήνων.

«Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ και των Βρυξελλών με την Ρωσία, ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνη καθώς φέρνει την Ευρώπη ένα βήμα πριν από έναν κλιμακούμενο νέο «ψυχρό πόλεμο», με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ειρήνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει η ανακοίνωση, παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ανάγκη να μην γίνει ουραγός η ελληνική κυβέρνηση σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Φραστικά επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, οπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Βενιζελος αφού έμεινε μόνος και εκτεθειμένος στην προτροπή για βομβαρδισμό της Συρίας έσπευσε να αναγνωρίσει πρώτος τους νεοναζί Ουκρανούς»

 

 

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel