Τι μετέφερε ο Β. Βενιζέλος στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων απο την επίσκεψη του στην Ουκρανία

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Τι μετέφερε ο Β. Βενιζέλος στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων απο την επίσκεψη του στην Ουκρανία

Την αναγκαιότητα να προτείνει η Ευρωπαική Ενωση ένα ολοκληρωμένο και πρακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν αρκεί η πρόταση προσφυγής στο ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα που επιβάλλει συνήθως το ΔΝΤ δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσουν σε σχέση με την εσωτερική κατάσταση και τη σταθερότητα στην Ουκρανία» .
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε παράλληλα ότι «η ψήφιση στην Ουκρανία του πρόσφατου νόμου για τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες ήταν ένα λάθος που προκάλεσε ανησυχία στην Ανατολική Ουκρανία και πρέπει να διορθωθεί».
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι « βρισκόμαστε μπροστά σε μιά κρίση ιστορικών διαστάσεων» και πρόσθεσε πως «ο σεβασμός των υφιστάμενων συνόρων ,της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι το μείζον ζήτημα».
Οπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας του επέδωσε επίσημη επιστολή υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου με την οποία δηλώνει την ετοιμότητα και την επιθυμία της ουκρανικής κυβέρνησης να επανεκκινήσουν οι προετοιμασίες για την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ.

Related items

  • Πολιτικοί παράμετροι στην κατασκευή αγωγού
  • Νέος πονοκέφαλος για Σαμαρά και Βενιζέλο οι ψηφοφορίες στη βουλή
  • Νέα συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλου
  • Ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τη συμφωνία της τροικα
  • Ο Β. Βενιζέλος θέτει τις προϋποθεσεις για την ανάπτυξη
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel