Αντιδράσεις για το βιβλίο του Κουφοντίνα της 17Ν

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Αντιδράσεις για το βιβλίο του Κουφοντίνα της 17Ν

Κύμα αντιδράσεων στον πολιτικό χώρο-και όχι μόνο- έχει προκαλέσει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, που κυκλοφόρησε χθες, στο οποίο γίνεται λόγος για την δράση της οργάνωσης. Αρνητική εντύπωση, πάντως, έχει δημιουργηθεί κυρίως για το εξώφυλλο του εν λόγω βιβλίου, όπου απεικονίζονται αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Αρκετοί είναι αυτοί που σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκφράσει τον θυμοό τους με τον Πέτρο Τατσόπουλο να κάνει λόγο για «ντροπή» και «αναγούλα». Χαρακτηριστικά, ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Ενας δολοφόνος, που πυροβολούσε τα ανύποπτα θύματά του πισώπλατα, κυκλοφορεί την "αυτοβιογραφία" του με φωτογραφία στο εξώφυλλο... αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ντροπή για τις εκδόσεις Λιβάνη. ΝΤΡΟΠΗ. Αυτή δεν είναι καπηλεία. Είναι ΑΝΑΓΟΥΛΑ».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πάντως, και το Δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου Λιβάνη, στο οποίο δηλώνεται πως αποστασιοποιείται από τα όσα λέει το βιβλίο, ενώ δεν αναφέρει τίποτα για το εξώφυλλο για το οποίο έχει προκληθεί σάλος: «Ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη έχει αποδείξει την πίστη του στον πλουραλισμό των ιδεολογικών, πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών ρευμάτων. Οι εκδόσεις μας κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης περίπου διαδρομής τους έχουν δείξει ότι δεν έχουν εμμονές σε μονομερείς αφηγήσεις για κρίσιμα θέματα της ιστορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και δεν διακατέχονται από προκαταλήψεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της ελληνικής ιστορίας σε κρίσιμες και αμφισβητούμενες ιστορικές περιόδους. Με πίστη σε αυτή την αρχή της διερεύνησης κρίσιμων φάσεων της ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης και με μοναδικό κριτήριο να χυθεί άπλετο φως, προχωρήσαμε στην έκδοση του βιβλίου αυτού. Είναι αυτονόητο ότι ο Εκδοτικός Οίκος, βασιζόμενος στις παραπάνω αρχές, έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων. Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες – ραδιόφωνα – τηλεόραση – internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης.»

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel