Ύμνους Μπαρόζο για την Ελλάδα και τον Α. Σαμαρά

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ύμνους Μπαρόζο για την Ελλάδα και τον Α. Σαμαρά

«Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην ηγεσία Σαμαρά» είπε ο πρόεδρος της Ε.Ε Μανουέλ Μπαρόζο ,μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο.
Η αποστροφή αυτή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρόζο έχει εκτός των άλλων σημειολογική σημασία αφού είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση Ευρωπαίου αξιωματούχου που αναγνωρίζει δημοσίως το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε εκτεταμένη αναφορά στην Ελλάδα ως παράδειγμα για τους χειρισμούς της ΕΕ. υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Σε μια συνάντηση οικονομολόγων πριν από δύο χρόνια, Ευρωπαίων και Αμερικανών, που μετείχα, όλοι προέβλεπαν ότι, μέχρι το τέλος του 2012, η Ελλάδα θα έχει βγει από την ΕΕ και ότι αποτελούσε και κίνδυνο για ολόκληρη την Ένωση. Δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κίνδυνος γενικότερης έκρηξης για την Ευρώπη δεν υπάρχει. Δείξαμε υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μετάσχει αύριο σε εκδήλωση για το ρόλο των περιφερειών στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα έχει δείπνο με τον κ. Μπαρόζο στην Αθήνα, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια σειρά επαφών που ξεκίνησε ήδη, από σήμερα, στο Δουβλίνο, όπου ο πρωθυπουργός μετέβη για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθεί ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ετικέτες: Αντώνης Σαμαράς, Ε.Ε., ευρωεκλογές, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Κομισιόν, Οικονομική κρίση, πρωτογενές πλεόνασμα, Συνέδριο

Related items

back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel