Τι ανησυχεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Τι ανησυχεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αντιμέτωπος με νομικά κολλήματα βρίσκεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθεια του για μεταρρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι νομοθετικές πρωτοβουλίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές τόσο από το ΣτΕ όσο και από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής.

Ενστάσεις υπάρχουν για τη θέσπιση ποσόστωσης στις αξιολογήσεις και για τις οριζόντιες απολύσεις.

Η έκθεση της νομικής υπηρεσίας της Βουλής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί με το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου.

Οι συντάκτες της έκθεσης επικαλούμενοι το Σύνταγμα και πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνουν ότι:

- Αναφορικά με την κατάργηση – συγχώνευση οργανισμών και φορέων οι νομικοί της Βουλής επισημαίνουν ότι οι διοικητικές μεταβολές είναι ορθολογικές μόνο όταν βασίζονται σε εμπεριστατωμένες μελέτες ενώ όταν τις επιβάλλουν δημοσιονομικοί λόγοι τότε παραβιάζεται το άρθρο 103 του Συντάγματος. Υπενθυμίζεται ότι στους αρμόδιους φορείς έχει δοθεί παράταση έως το τέλος του 2014 προκειμένου να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των δομών τους και να καταρτίσουν το νέο οργανόγραμμα.

- Ενστάσεις προβάλλουν και για τη θέσπιση ποσόστωσης στις αξιολογήσεις – βαθμολόγιο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο μόνο το 25% των υπαλλήλων μπορεί να λάβει άριστα, το 60% πάνω από τη βάση ενώ 15% των υπαλλήλων θα κριθούν μετεξεταστέοι.

- Εκτός αυτού η επιστημονική υπηρεσία εκφράζει ισχυρό προβληματισμό και για το γεγονός ότι την διαδικασία αξιολόγησης θα την αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες

- Τέλος, θέτουν και μια σειρά επιμέρους ενστάσεων για το άρθρο 43 που προβλέπει απολύσεις για όσους οι εργασιακές σχέσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με Προεδρικά Διατάγματα.

Related items

  • Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε πάρτι, πούρα και λογαριασμούς ΔΕΚΟ
  • Το σχέδιο για νέες απολύσεις μέσα απο την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
  • 285 εκατ. το χρόνο για τις τηλεφωνικές κλήσεις στο δημόσιο
  • Δεν συμφώνησαν με την τρόικα η οποία ζητά συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων για απόλυση
  • Εντατική πίεση της τρόικας μέχρι την Κυριακή
More in this category: « ΠΑΣΟΚ: Γελοία τα σενάρια μεταπήδησης του Βενιζέλου στη Κομισιον Ολη η αλήθεια για το τι συνέβη μέσα απο το βιβλίο του Γ. Παπανδρέου »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel