Όνομα έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Όνομα έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας ,δεν σημαίνει πως ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν έχει κάνει την δική του πολιτική διαδρομή.

Δεν θα μπορούσε να γίνει άλλωστε αλλιώς, αφού πρόκειται για τον γιο του του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που αποτελεί από το 1991 και μετά σύμβολο της Αριστεράς.

Προδιαγεγραμμένη φαίνεται να είναι και η είσοδος του, με αφετηρία τις Ευρωεκλογές- στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Άλλωστε είναι γνωστό στην Κουμουνδούρου πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει απευθείας συνομιλίες μαζί του με σκοπό να τον πείσει- ακόμη και να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για την Ευρωβουλή.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός για την δράση του μέσα από τα 15μελή συμβούλια των μαθητών.

Επίσης είναι γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο είναι επηρεασμένος από τα γεγονότα της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, αλλά επιθυμεί με αυτόν τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του.

Ο 35χρονος Διονύσης Τεμπονέρας τελείωσε το Κλασικό Λύκειο Πατρών, μπήκε στη Νομική Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Κοινωνικοασφαλιστικό Δίκαιο. Εκλέκτηκε μάλιστα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται εξαιρετικά δραστήριος.

Σε ότι αφορά τις εσωκομματικές του συντεταγμένες είναι αυτές της « Νέας Τάσης» μέλη της οποίας είναι μεταξύ άλλων ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Κώστας Χρυσόγονος, ο Τάσος Βουτσάς, ο Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Αντώνης Κοτσακάς, η Εφη Κοτσάκη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Στάθης Πανταζής, η Μαρία Πετράκη, ο Αδάμ Στάμος, η Ράνια Σταυροπούλου,ο Δημήτρης Τσουκαλάς και ο γιος του, Κώστας.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας Θεωρεί πνευματικό του πατέρα τον εργατολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο και έχουν από κοινού δημιουργήσει την Ενωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.
Μαζί με τον καθηγητή έχουν γράψει μάλιστα και έναν αναλυτικό οδηγό που περιέχει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους και όλα τα Ταμεία.

Για αυτόν το λόγο μάλιστα ταξιδεύει σε όλη τη χώρα παίρνοντας μέρος σε εκδηλώσεις με θέμα τις εξελίξεις στα ασφαλιστικά και εργατικά θέματα, κατά τις οποίες επιτίθεται με σφοδρότητα και τεκμηριωμένα στους συντάκτες των Μνημονίων.
Είναι και νομικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα, καθώς και για διοικητικά-πειθαρχικά ζητήματα.

Related items

  • Ξανά στην επιφάνεια τα υποβρύχια τι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Η ανθρώπινη Ρ. Δούρου εκτός πολιτικής
  • Π. Τατσόπουλος : θα κάνω οτι και ο ΣΥΡΙΖΑ
  • ALCO δημοσκόπηση πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο το ποτάμι
  • Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η Ρ. Δούρου
More in this category: « Δεν βγαίνει τώρα το βιβλίο του Γ. Παπανδρέου Προβληματική σχέση Β. Οικονόμου και ΔΗΜΑΡ ολα σε μια κλωστή κρέμονται »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel