Ο Β. Βενιζέλος συγχαίρει Αβραμόπουλο που υλοποίησε την πρόταση του ΥΠΕΞ για τα υποβρύχια

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ο Β. Βενιζέλος συγχαίρει Αβραμόπουλο που υλοποίησε την πρόταση του ΥΠΕΞ για τα υποβρύχια

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Τεχεράνη- όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη - σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα τέσσερα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, για τα οποία επήλθε συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, δήλωσε τα εξής:

«Συγχαίρω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την εξέλιξη αυτή. Έστω και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση είναι σημαντικό το ΠΝ να αρχίσει να παραλαμβάνει επιχειρησιακά τα τρία νέα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής» που είναι εδώ και καιρό έτοιμα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα οποία περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου ήδη με το νόμο του 2010. Το ίδιο ισχύει και για το παλιό υποβρύχιο - κυριότητος ούτως ή άλλως του ελληνικού δημοσίου - που εκσυγχρονίστηκε.

Χαίρομαι γιατί έγινε αυτό που είχα προτείνει στην τελευταία σχετική συζήτηση στη Βουλή. Η ευθεία επαφή με την διοίκηση των ΕΝΑΕ, στο πλαίσιο του νόμου του 2010, έδωσε γρήγορα αποτελέσματα.

Ελπίζω ότι και οι επόμενοι χειρισμοί των αρμοδίων υπουργών θα γίνουν στο παραπάνω πλαίσιο με ταχύ ρυθμό, με στόχο πάντα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ελληνικής Δημοκρατίας και την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού».

Related items

  • Έλληνας γιατρός ευσπευσμένα στην Κύπρο
  • Πολιτικοί παράμετροι στην κατασκευή αγωγού
  • Νέος πονοκέφαλος για Σαμαρά και Βενιζέλο οι ψηφοφορίες στη βουλή
  • Νέα συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλου
  • Ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τη συμφωνία της τροικα
More in this category: « Ο Γ. Σακελαρρίδης μιλάει για το ρόλο της αστυνομίας και τα πιστεύω του για την Αθήνα Πορεία ανακατάληψης του ΠΑΣΟΚ απο το Γιώργο; »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel