Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά, εκτός των άλλων, το υπόβαθρο της εκτίμησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι δεν είναι συμφέρουσα η συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς.

«Δια στόματος των επικεφαλής των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς, ανακοινώθηκε ότι οι δύο αυτές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου με παραίτηση των υφισταμένων μετόχων, άρα και του ΤΧΣ, χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση είτε του υπουργού Οικονομικών, είτε του ΤΧΣ», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει, ακόμη, ότι παρόμοια σενάρια φημολογούνται και για την EUROBANK και ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας επιλογής συνεπάγεται την απώλεια σημαντικών ποσοστών για το ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν από 15 ημέρες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υπάρχει ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, και προσδιόρισε το ύψος των θεωρουμένων αναγκαίων κεφαλαίων ανά τράπεζα.

«Συζητάμε για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς πρώτα να έχει παρουσιαστεί ένα σαφές σχέδιο που να λύνει το πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ερωτάται επίσης «γιατί συνεχίζεται η σκανδαλώδης απαλλαγή του πρώην βασικού μετόχου της Eurobank Σπύρου Λάτση από τις ευθύνες του για τη χρεοκοπία της τράπεζας, όντας ο μοναδικός ιδιοκτήτης τράπεζας που δεν υποχρεώθηκε από την Τράπεζα Ελλάδας να καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες και funding gap, όπως έγινε στις περιπτώσεις των Γάλλων ιδιοκτητών της Εμπορικής και της Γενικής και των Πορτογάλων της MILLENIUM».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Related items

  • Ο Αλ. Τσίπρας για το πού θα βρει τα χρήματα
  • Κόντρα Μιχελάκη και Γρηγοράκου στη βουλή για τους μετανάστες
  • Προσωρινή συμφωνία για την εξυγίανση των τραπεζών
  • Ξεκίνησε η μάχη στη βουλή αμφίβολη η κατάληξη της
  • Το ροχαλιτό του βουλευτή στην αίθουσα της βουλής
More in this category: « Αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ποτάμι βρέθηκαν στο στόχαστρο του Φ. Κουβέλη »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel