Ντροπή ! Γλιτώνουν τους συνεργάτες τους οι βουλευτές απο την απόλυση στο δημόσιο

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Ντροπή ! Γλιτώνουν τους συνεργάτες τους οι βουλευτές απο την απόλυση στο δημόσιο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσαν 15 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία («υπέρ» τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, «παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και κατά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες), οι εν λόγω υπάλληλοι -σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στο Δημόσιο- θα αξιολογούνται από τους φυσικούς προϊσταμένους τους, δηλ. από τους διευθυντές των πολιτικών γραφείων ή των κομμάτων.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κοινοβουλευτικές πηγές εξηγούσαν ότι η τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη καθώς βάσει του μέτρου της διαθεσιμότητας, οι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία για τους οποίους δεν προβλέπεται καμία διαδικασία αξιολόγησης, θα οδηγούνταν μοιραία σε απόλυση. Γι' αυτό σημείωναν και η τροπολογία «έχει την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων και όλων των βουλευτών ασχέτως αν έχει υπογραφεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Σύμφωνα με τη ρυθμιση «η διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οφείλει να περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης ανεξαρτήτως της υπηρεσιακής τους κατάστασης», συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που έχουν διατεθεί και υπηρετούν μέσω αποσπάσεων σε γραφεία βουλευτών και πολιτικών κομμάτων.

Related items

  • Οι τελικοί πίνακες με τις διαθεσιμότητες των σχολικών φυλάκων
  • Φαρμακεία , γάλα και ταξί προκαλούν έμφραγμα στη κυβερνητική συνοχή με απειλές βουλευτών
  • Παράταση της διαθεσιμότητας και της αγωνίας
  • Έγιναν ανεξάρτητοι δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ
  • Μαθητές και γονείς θα αξιολογούν τους καθηγητές
More in this category: « Τι θα ήταν για γέλια αναρωτιέται ο Αδωνις Αρνήθηκε ο Γ. Πεταλωτής την πρόταση Βενιζέλου για ευρωβουλευτής »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel