500 ευρώ επίδομα οι 64 χιλιάδες ένστολοι

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

500 ευρώ επίδομα οι 64 χιλιάδες ένστολοι

Στα 500 ευρώ είναι το επίδομα θα πάρουν εφάπαξ οι περίπου 64.000 ένστολοι, χωρίς αυτό το επίδομα να κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών., όπως αποφάσισε η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Σε ότι αφορά το όριο των 1.500 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές χωρίς υπερωρίες και εξαιρέσιμα) , αυτό δεν θα είναι απόλυτο αφού θα υπάρξει «ανοχή» στη περίπτωση υπέρβασης του κατά 40- 50 ευρώ.

Τα δύσκολα όμως είναι στον ορισμό των υπόλοιπων δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, αφού θα επιχειρηθεί συνδυασμός εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, χωρίς το ποσό ανά δικαιούχο να είναι πολύ χαμηλό αλλά και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα υπέρβασης του κονδυλίου των περίπου 470 εκατ. ευρώ (τα υπόλοιπα πάνε για τους ένστολους), που συμφώνησε η κυβέρνηση με τη Τρόικα.

Όπως προκύπτει από την απογευματινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, το ελάχιστο ποσό για τα φτωχά νοικοκυριά θα είναι της τάξης των 500 ευρώ (ενδεχομένως λίγο πιο κάτω) ενώ σε καμία περίπτωση- ακόμα και με τη κλιμάκωση λόγω παιδιών- δεν θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Έτσι τα εισοδηματικά όρια «παίζουν» μεταξύ 7.000 ευρώ και 10.000 ευρώ, καθιστώντας προφανές ότι όσο πιο χαμηλά μπαίνει ο πήχης, τόσο μικρότερος θα είναι ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και τόσο μεγαλύτερο το επίδομα.

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για περαιτέρω κατηγοριοποίηση των δικαιούχων, δηλαδή άλλη κατηγορία οι ένστολοι, άλλη κατηγορία τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, άλλη κατηγορία οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς δραστηριότητα, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα διαφοροποιείται και το επίδομα.

Τέλος ως βάση δεδομένων, προκειμένου να οριστούν οι δικαιούχοι, θα χρησιμοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2013 και οι δηλώσεις ΦΑΠ του 2013, κάτι που σημαίνει ότι όσον αφορά στα περιουσιακά κριτήρια, το «ξεσκαρτάρισμα» θα γίνει με βάση την αξία των ακινήτων.

Related items

  • Πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο
  • Μύθοι και πραγματικότητες ποιο είναι το πραγματικό πλεόνασμα
  • Προεκλογικό δώρο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές στους ένστολους
  • Πως θα μοιράσει ο Σαμαράς τα 500 εκατ. Ευρώ
  • ΚΚΕ : Ψίχουλα το πλεόνασμα της κυβέρνησης
More in this category: « Α. Λοβέρδος εναντίον Κ. Χατζηδάκη Εύσημα του Ντράγκι στον Α. Σαμαρά »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel