Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους μετανάστες

Facebook Twitter YouTube
A+ A A-

Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους μετανάστες

Νέα «κόντρα» Γρηγοράκου- Μπαλτάκου μέσω ερτζιανών με αφορμή την επίμαχη τροπολογία για τους μετανάστες που παραλίγο να... προκαλέσει ενδοκυβερνητική κρίση. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως ο ίδιος «ως υπουργός, ενημερώνω πάντα τον πρόεδρό μου. Ο κ. Μπαλτάκος;». Επιπλέον κατηγόρησε τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης ότι εμφορείται από σκληρές δεξιές απόψεις.

«Είναι θέμα προσωπικό του κ. Μπαλτάκου (αν θέλει να κλείσει το μάτι στη σκληρή δεξιά). Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... Όλοι καταλαβαίνουμε και καταλαβαινόμαστε σ' αυτή τη ζωή. Και καταλαβαίνουμε τι θέλει καθένας...» Από την πλευρά του ο κ. Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω».

Επί της διαχείρισης της υπόθεσης του νομοσχεδίου, ο κ. Γρηγοράκος παραδέχθηκε ανοικτά: «Θα μπορούσαμε να το έχουμε διαχειριστεί καλύτερα το θέμα. Ήταν μια κακή εμφάνιση της κυβέρνησης σε ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να μην έχουμε σύγκρουση σε ένα τέτοιο θέμα.» Αναφορικά με τον κ. Μπαλτάκο ανέφερε πως ήταν ενημερωμένος πλήρως ενώ τόνισε πως:

Στις καλές του σχέσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη αναφέρθηκε σε συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία της τροπολογίας του μεταναστευτικού. Να υπενθυμίσουμε πως η εν λόγω διάταξη, που από την Τετάρτη πήγαινε και ερχόταν στη Βουλή, αποσύρθηκε το πρωί της Πέμπτης από τον κ. Γρηγοράκο, για να επανακατατεθεί μία ώρα αργότερα από τον κ. Μιχελάκη.

Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτό που έγινε χθες στη Βουλή ήταν μια δυσαρμονία μεταξύ του υπουργού αναπληρωτή και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, του κ. Μπαλτάκου, δεν ήταν θέμα υπουργού. Τονίζοντας πως: «Ήταν πολύ σημαντικό το άρθρο 19 και θα το επαναφέρουμε την ερχόμενη εβδομάδα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ανάμειξης του κ. Μιχελάκη. « Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στο νομοσχέδιο και πιστεύω ότι δεν είχε ενημερωθεί πλήρως τι είχε γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε παράλληλα πως το νομοσχέδιο ήταν καιρό στη διαβούλευση και είχαν γίνει συζητήσεις από τότε ακόμη που η ΔΗΜΑΡ μετείχε στην κυβέρνηση.

«Ήταν ένα νομοσχέδιο πάρα πολύ καλό και το άρθρο 19 καλά σμιλευμένο, με πινελιές την τελευταία στιγμή. Είχε γίνει μια συμφωνία πάρα πολύ καλή και με τις άλλες δυνάμεις του Κοινοβουλίου και δεν ήταν τυχαίο αυτό. Και στην κορυφή είχε γίνει συνεννόηση».

Related items

More in this category: « Αρνήθηκε ο Γ. Πεταλωτής την πρόταση Βενιζέλου για ευρωβουλευτής Νέο οχι του Θ. Μωραϊτη που μιλάει για αεριτζήδες »
back to top
Tweets by @vagelisgiakoumi
Facebook Slider

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel